Utrecht presenteert Ter Avest, contract tot 2024

13 januari 2021, 15:15   Bijgewerkt: 13 januari 2021, 16:21

Witte rook in Utrecht: de Domstedelingen hebben een akkoord bereikt met Hidde ter Avest over een contract tot medio 2024. De 23-jarige rechtsback wordt overgenomen van Udinese, waar hij dit seizoen nauwelijks aan spelen toekwam. Ter Avest is geen onbekende in de Eredivisie: in het verleden speelde hij al voor FC Twente.

Ter Avest brak al op jonge leeftijd door in Enschede en kwam uiteindelijk tot honderd wedstrijden in de hoofdmacht. Het leverde hem in 2018 een transfer op naar Udinese, waar hij aanvankelijk veel aan spelen toekwam. Dit seizoen bleef zijn aantal optredens echter beperkt tot zes, waarvan voornamelijk als invaller. Daardoor zag FC Utrecht de kans de jonge vleugelverdediger terug te halen. Komend weekend tegen Heracles kan Ter Avest al in actie komen.

Lees ook: Keuze Ter Avest verrast Twente: "Heeft zich bij ons aangeboden"

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met zijn komst. "Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren", laat Zuidam optekenen op de clubwebsite van FC Utrecht. "Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club. We zijn blij hem aan boord te hebben bij FC Utrecht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen