ADO wil doorpakken tegen VVV: "We moeten gewoon winnen"

13 januari 2021 – Na de winst op RKC Waalwijk wil ADO Den Haag de goede lijn woensdagavond doortrekken in de Eredivisie. Dat moet dan gebeuren tegen VVV-Venlo, dat afgelopen weekend eveneens won. Trainer Ruud Brood en aanvoerder Daryl Janmaat onderstrepen het belang van de wedstrijd.

ADO wil doorpakken tegen VVV: "We moeten gewoon winnen"

ADO won afgelopen weekend met nieuwelingen Marko Vejinovic en Janmaat in de basis van RKC Waalwijk. "De wijze waarop Vejinovic en Janmaat zich in hun eerste wedstrijd staande hielden viel niet tegen", zegt Brood tegen Omroep West. "Je zag dat ze aan het einde van de wedstrijd wel vermoeid waren, dat mag ook wel. Maar het viel niet tegen na zo'n lange tijd geen wedstrijd te hebben gespeeld en dan zo spelen in een belangrijk duel."

?Met name Janmaat, die de aanvoerdersband droeg, viel op in het hart van de verdediging. "De eerste helft zag je hem heel agressief verdedigen, hij neemt de laatste linie op sleeptouw, is bezig met de coaching. Hij voert zijn taken goed uit, heeft een goede traptechniek. Later in de wedstrijd zie je wat vermoeidheid, dan sluipen er wat foutjes in", zag Brood.

Janmaat staat ondanks het feit dat hij nog in zijn ritme moet komen, te popelen om woensdag weer te spelen. "We moeten gewoon winnen", zegt de international. "Dan zetten we een stap in de goede richting, dat is een must", aldus Janmaat, die belangrijk wil zijn voor ADO. "Ik verwacht veel van mezelf. Ik weet wat ik kan. Ik ken mijn kwaliteiten, zeker als ik fit ben, ik weet hoe ik was, dan wil je eigenlijk weer die Daryl zijn, al is dat niet realistisch na veertien maanden niet gespeeld te hebben."

Eredivisie

gerelateerd