Wormuth wil Zirkzee: "Salaris is niet op te hoesten"

13 januari 2021, 19:44

Dat Heracles Almelo interesse heeft in Joshua Zirkzee, is inmiddels duidelijk. De club wil ondanks de hattrick van Sinan Bakis tegen FC Emmen graag een scorende spits aan de spelersgroep toevoegen en zou Zirkzee graag willen huren van Bayern München. Zijn deal is echter niet makkelijk, weet Frank Wormuth.

De Duitse trainer heeft met landgenoot Hansi Flick, de trainer van de topclub, contact gehad over de jonge aanvaller. Dat geeft hij aan bij Voetbal International. "Ik heb natuurlijk met Hansi Flick over Zirkzee gesproken. En onze assistent-trainer (Peter Reekers, red.) werkt natuurlijk ook bij Jong Oranje, waar Zirkzee speelt. We hebben contact gehad, maar het is niet concreet. Ik denk dat Bayern hem wel wil verhuren, maar zijn salaris is voor ons niet op te hoesten", is de trainer eerlijk.

De coach beseft dat het niet gemakkelijk is om halverwege het seizoen een scorende spits vast te leggen. "Als iemand in het eerste elftal van Bayern München heeft gespeeld, dan kunnen wij hem niet meer betalen. Dat is ons grootste probleem bij Heracles. We moeten ook oppassen dat we geen spelers halen die zó veel verdienen dat het voor scheve gezichten bij de andere spelers zorgt. We hebben natuurlijk met verschillende spelers gesproken, maar iedereen zoekt natuurlijk een spits die doelpunten maakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen