Manchester City nestelt zich in de top met kleine zege

13 januari 2021, 21:01

De score had veel hoger kunnen uitvallen, maar Manchester City heeft het woensdag tegen Brighton & Hove Albion bescheiden gehouden. De ploeg van Pep Guardiola won op eigen veld met 1-0 van de ploeg uit het rechterrijtje en dat was gezien de verhoudingen op het veld een klein wonder te noemen.

Bij de bezoekers stonden Joël Veltman en Davy Pröpper in de basis. Zij werden vrijwel vanaf de eerste minuut naar achteren gedrukt door de oppermachtige ploeg van Guardiola. Ondanks de kansen en het vele balbezit viel de enige goal pas kort voor rust. Phil Foden schoot mooi raak na een schitterende individuele actie. Hij deed dat na een pass van Kevin De Bruyne, die zijn 99ste assist noteerde bij Manchester City.

Ook in de tweede helft was City oppermachtig. Dat in de score uitdrukken, lukte echter niet. Met name Raheem Sterling kon zich dat aanrekenen. De aanvaller legde in de slotfase aan voor een penalty, maar schoot het speeltuig hoog over het doel. Pröpper maakte dat al niet meer mij, want hij werd twintig minuten voor tijd gewisseld.

Door de vierde overwinning op rij in de competitie is Manchester City naar de derde plaats geklommen. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt slechts vier punten. Bovendien heeft City nog een duel in te halen.