Problemen bij Twente: "We moeten een beroep doen op de fans"

13 januari 2021, 21:26

De coronacrisis dreigt vervelende gevolgen te hebben voor FC Twente. De club uit Enschede, die uitstekend presteert in de Eredivisie, zit behoorlijk in zijn maag met de verkochte seizoenskaarten. Omdat er geen supporters mogen komen, moeten de Enschedeërs de fans eigenlijk compenseren voor de gemiste wedstrijden en dat wordt een lastig verhaal.

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie liet financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld woensdagavond weten dat de club hoopt op steun van de fans. "Hoe spijtig het ook is, we moeten opnieuw een beroep doen op onze fans", aldus Hoogstoevenbeld. Twente hoopt dat de supporters kunnen helpen door af te zien van compensatie. Dat zou betekenen dat de club een bedrag van zo'n drie miljoen euro kan kwijtschelden.

Twente houdt er rekening mee dat er dit seizoen geen toeschouwers meer aanwezig zullen zijn in De Grolsch Veste. Na het door corona gestaakte seizoen 2019/2020 boden de fans hun club in ieder geval wel de helpende hand en besloot negentig procent van de mensen geen gebruik te maken van de aangeboden compensatie. Dat ging echter slechts om de laatste drie thuisduels. Nu hebben de Tukkers hun club een volledig voetbaljaar niet kunnen bezoeken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen