B-team Juventus met hangen en wurgen naar kwartfinales Coppa

13 januari 2021, 23:17

Juventus heeft woensdagavond met pijn en moeite de kwartfinales van de Coppa Italia bereikt. Tegen Genoa besloot trainer Andrea Pirlo veel grote namen rust te geven en dat werd de oefenmeester bijna fataal. Uitendelijk had de grootmacht uit Turijn de verlenging nodig om de bezoekers met een 3-2 nederlaag terug naar huis te sturen.

Zonder de door corona gevelde Matthijs de Ligt begon Juve sterk in het eigen Allianz Stadium. Halverwege de eerste helft stond de ploeg van Pirlo namelijk al op een comfortbale 2-0 voorsprong. Dejan Kulusevski betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug door als doelpuntenmaker en aangever te fungeren. Na twee minuten scoorde de Zweed zelf en twintig minuten later verzorgde hij de assist op Álvaro Morata. Zo leek de thuisploeg een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar.

Niemand minder dan ex-Heraclied Lennart Czyborra maakte de wedstrijd namelijk nog voor de rust weer spannend. Pirlo greep daarna in en bracht onder meer Adrien Rabiot, Leonardo Bonucci en Danilo binnen de lijnen. Dat bleek overigens niet voldoende om het kwakkelende Genoa van scoren af te houden. Tegen alle verwachtingen in zorgde middenvelder Filippo Melegoni diep in de tweede helft voor de gelijkmaker namens de bezoekers. In de 88e minuut moest Cristiano Ronaldo zelfs nog van de bank komen om iets voor Juve te bewerkstelligen.

De sterspeler moest zich in de verlenging laten gelden, al ging de hoofdrol uiteindelijk naar Hamza Rafia. De 21-jarige speler van de beloftenploeg zorgde vlak voor het verstrijken van de eerste helft van de verlenging voor de winnende treffer. Daar had Genoa geen antwoord meer op en de ploeg uit Genua kan zich nu richten op de strijd tegen degradatie uit de Serie A. Juventus, dat het dit weekend opneemt tegen directe concurrent Inter, zal niet blij zijn met de onnodige arbeid.

SSC Napoli - Empoli 3-2

Ook Napoli had een zware kluif aan een op papier gemakkelijke tegenstander. Empoli, de koploper van de Serie B, dacht in Napels lange tijd aan een stuntje, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit. Doelpunten van Giovanni Di Lorenzo en Hirving Lozano werden verrassend genoeg opgevolgd door twee treffers van Nedim Bajrami. In de tweede helft hielp Andrea Petagna de gastheer alsnog een de zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen