Blamage Bayern München: bekeruitschakeling in Kiel

13 januari 2021, 23:36

Titelhouder Bayern München is al in de tweede ronde van de DFB Pokal gesneuveld. De Zuid-Duitsers, die de afgelopen twee edities van het toernooi op hun naam schreven, gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen bij Holstein Kiel (2-2). Omdat de nummer drie van de 2. Bundesliga de penalty's beter nam, is Bayern uitgeschakeld.

Dat team staat derde in de 2. Bundesliga. Trainer Hansi Flick wilde niet teveel aan het toeval overlaten en koos er dan ook voor om een sterk team aan de aftrap te zetten. Dat sorteerde al snel effect, want na een kwartier werkte Serge Gnabry de 0-1 in het doel. Hij deed dat uit een rebound die tot stand was gekomen na een kopbal van Thomas Müller. Bayern liet vervolgens na om door te drukken en dat kwam de topclub duur te staan. Kort voor rust scoorde oud-Werder Bremen-spits Fin Bartels de 1-1.

Zij konden echter ook niet voor een doelpunt zorgen in de verlenging. Bayern deed er alles aan, maar slaagde er maar niet om in het ijskoude Kiel waar het behoorlijk sneeuwde goede kansen te krijgen. Uiteraard was er druk op de goal, maar uitgespeelde kansen ontstonden er niet. Holstein verdedigde met man en macht en sleepte zeer knap een penaltyserie uit het vuur.

Ook in die strafschoppenreeks kwam Holstein goed meer dan goed mee met Bayern. De thuisploeg verzilverde de eerste vijf penalty's allemaal, net als Bayern via Robert Lewandowski, Joshua Kimmich, Thomas Müller, David Alaba en Douglas Costa. Het ging daarna mis voor Bayern, toen Marc Roca zijn inzet gepakt zag worden door de keeper. Omdat Holstein vervolgens via Bartels wel scoorde, was het drama compleet voor Bayern. De ploeg verliest al in de tweede ronde van de beker en heeft dus een kans op een prijs minder. Een blamage van de bovenste plank in een ijskoud Kiel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen