Barcelona finalist Supercopa na bizarre hoofdrol De Jong

13 januari 2021, 23:50   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 00:23

FC Barcelona staat zondag in de finale van de strijd om de Supercopa de España. In de halve finale werd na een zenuwslopende wedstrijd afgerekend met Real Sociedad. Daar hadden de Catalanen wel een strafschoppenserie voor nodig. Frenkie de Jong eiste met een doelpunt, het vooroorzaken van een strafschop en het missen van een penalty een bijzondere hoofdrol op in Córdoba.

Ronald Koeman kon niet beschikken over de geblesseerde Lionel Messi, terwijl ex-Ajacied Sergiño Dest de gehele wedstrijd op de bank bleef. De Jong was wel van de partij en zes minuten voor de rust zorgde de middenvelder voor de openingstreffer. Na een handig passje van Martin Braithwaite en een uitstekende voorzet van Antoine Griezmann kopte De Jong hard raak. In de tweede helft was er een negatieve hoofdrol voor de ex-speler van Ajax.

Na een ongelukkige handsbal legde scheidsrechter José Luis Munuera Montero de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd met beide handen aangegrepen door Mikel Oyarzabal, die Marc-André ter Stegen vanaf elf meter versloeg. In het restant van de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord en ook na twee helften verlengen stond er nog altijd de 1-1 op het scorebord. Zodoende moest een strafschoppenserie de winnaar aanwijzen.

Daarin faalde De Jong als eerste namens Barcelona. Tot opluchting van de doelpuntenmaker wisten Jon Bautista, Mikel Oyarzabal en Willian José echter ook niet te scoren namens Sociedad. Omdat Griezmann vervolgens hoog over schoot werd het nog even spannend in het Estadio Nuevo Arcángel. Jongeling Riqui Puig schoot Barcelona met de laatste strafschop echter in veilige haven.

Aanstaande zondag staat in Sevilla de finale van de Supercopa de España op de planning. Het is nog niet bekend wie de tegenstander van Barcelona zal zijn in het Estadio de La Cartuja. Donderdagavond strijden Real Madrid en Athletic Bilbao in Málaga nog om het andere ticket voor de eindstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen