Gisteren gemist: AZ en Feyenoord winnen, blamage voor Bayern

14 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 13 januari.

AZ toont zich weer topperspecialist en deelt dreun uit aan PSV

Kort na het teleurstellende gelijke spel tegen PEC heeft AZ zich uitstekend gerevancheerd. In een vermakelijke kraker tegen PSV kwam het als winnaar uit de strijd (1-3). Teun Koopmeiners was met twee goals de grote man, Calvin Stengs besliste de wedstrijd en Philipp Max was verantwoordelijk voor het Eindhovense doelpunt. Door de zege wint AZ weer een wedstrijd van een ploeg uit de traditionele top drie en houdt het de top van de Eredivisie in het zicht.

Wonderspits Giakoumakis vloert ADO met vierklapper

Het is Giorgios Giakoumakis ook gelukt om ADO Den Haag aan banden te leggen. De Griekse superspits van VVV-Venlo sloopte de thuisploeg woensdagavond in zijn eentje en bezorgde VVV daarmee drie belangrijke punten. Met vier doelpunten leidde hij ADO naar de slachtbank: 1-4. ADO is daardoor weer enigszins terug bij af.

Feyenoord in aanloop naar Klassieker zeer moeizaam langs PEC

Met heel veel moeite heeft Feyenoord woensdagavond in aanloop naar de Klassieker van komende zondag gedaan wat het moest doen. In een met veel spandoeken gevulde Kuip versloeg Feyenoord middenmotor PEC Zwolle met 1-0. De bevrijdende treffer viel net na een uur spelen en kwam op naam van invaller Luis Sinisterra. Zijn winnende goal betekent dat Ajax en Feyenoord het komende zondag tegen elkaar opnemen als nummers 1 en 2 van de Eredivisie.

Blamage Bayern München: bekeruitschakeling in Kiel

Titelhouder Bayern München is al in de tweede ronde van de DFB Pokal gesneuveld. De Zuid-Duitsers, die de afgelopen twee edities van het toernooi op hun naam schreven, gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen bij Holstein Kiel (2-2). Omdat de nummer drie van de 2. Bundesliga de penalty's beter nam, is Bayern uitgeschakeld.

Barcelona finalist Supercopa na bizarre hoofdrol De Jong

FC Barcelona staat zondag in de finale van de strijd om de Supercopa de España. In de halve finale werd na een zenuwslopende wedstrijd afgerekend met Real Sociedad. Daar hadden de Catalanen wel een strafschoppenserie voor nodig. Frenkie de Jong eiste met een doelpunt, het vooroorzaken van een strafschop en het missen van een penalty een bijzondere hoofdrol op in Córdoba.

PSG verslaat Marseille en bezorgt Pochettino eerste prijs

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Mauricio Pochettino heeft woensdag eindelijk zijn eerste prijs als trainer gegrepen. De kersvers trainer van Paris Saint-Germain heeft zijn eerste echte vuurdoop als coach van de Franse club goed doorstaan. De strijd om de Trophée des Champions tegen Olympique Marseille eindigde in een 2-1 overwinning.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen