'De Jong is een betere en completere versie dan in zijn Ajax-tijd'

14 januari 2021 – Frenkie de Jong trok woensdagavond zijn uitstekende vorm door met een puik optreden tegen Real Sociedad. In de Spaanse kranten wordt de 23-jarige middenvelder bewierookt na de zege van FC Barcelona in de halve finale van de Super Cup.

'De Jong is een betere en completere versie dan in zijn Ajax-tijd'

Barça plaatste zich woensdag na een zenuwslopende wedstrijd voor de finale van de Super Cup. De Jong eiste een hoofdrol op door met een fraaie kopbal de score te openen, een strafschop te veroorzaken en in de penaltyserie de paal te raken. 'Een uitstekende wedstrijd van de Nederlander', schrijft Marca.

Mundo Deportivo is eveneens lovend over De Jong. 'Hij is een betere en completere versie dan hij bij Ajax was. Na een grijs seizoen lijkt een gesprek met Ronald Koeman hem bevrijd te hebben. Niet alleen scoorde hij, alweer zijn derde doelpunt in een maand een tijd, ook nam hij zijn team op sleeptouw.'

Het optreden van De Jong wordt door Sport met een 8 beoordeeld. 'Door de druk van Real Sociedad kreeg hij aanvankelijk weinig ruimte om uit te blinken, maar op het juiste moment stoomde hij op door het as van het veld en opende hij de score door raak te koppen op aangeven van Griezmann', aldus de krant, die De Jong een 'hoofdrolspeler' noemt.

AS ziet De Jong zich de laatste periode uitstekend ontwikkelen. "Dit is de Frenkie van de toekomst, hou hem maar in de gaten."

Eredivisie

gerelateerd