Schmidt baalt: "Dat mogen we niet weer laten gebeuren"

14 januari 2021, 09:54

Er was woensdagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ (1-3) weinig reden tot tevredenheid in het kamp van PSV. Roger Schmidt was niet te spreken over de wijze waarop zijn ploeg voor de dag kwam tegen de Alkmaarders. PSV verloor terecht van AZ, vond hij.

Door een dubbelslag van Teun Koopmeiners keek PSV halverwege de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust scoorde Philipp Max de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in voor de Eindhovenaren. "We hadden in het begin veel balbezit en deden het goed. We wisten dat het niet makkelijk zou worden en dat we wat geduld moesten hebben. Na de 0-1 werd het minder bij ons en het goedmaken van een 0-2 was een te moeilijke opdracht voor ons. We mogen dat niet meer laten gebeuren, dat we zo achterkomen", wordt Schmidt geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Een fout van doelman Yvon Mvogo - hij haalde Myron Boadu in het strafschopgebied onderuit - leidde de nederlaag van PSV in. "We speelden niet op topniveau in onze gegenpressing en het spel zonder bal. Na rust hebben we AZ wel onder druk gezet, maar onvoldoende kansen gecreëerd", oordeelde Schmidt. "We hebben het geprobeerd, maar AZ verdiende de overwinning. Ze hebben goed verdedigd. Ik zie het als een team dat in de strijd om de bovenste plekken mee zal doen."

In de selectie van PSV hebben een hoop spelers pijntjes. "Zaterdag was iedereen nog bij de teamtraining voor de wedstrijd tegen Ajax. Nu is het ineens druk in de fysioruimte. Cody (Gakpo, red.) zou zaterdag of dinsdag terug moeten zijn Noni (Madueke, red.) en Nick (Viergever, red.) zijn maandag geblesseerd geraakt bij de training. Ik verwacht later deze week te kunnen vertellen wat ze precies hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen