Puig toont zich aan Koeman: "Mijn glimlach ben ik nooit verloren"

14 januari 2021, 08:57   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 09:55

Hij komt onder Ronald Koeman weinig aan spelen toe bij FC Barcelona, maar in de halve finale van de Spaanse Super Cup tegen Real Sociedad greep Riqui Puig de spotlights door in de strafschoppenserie de beslissende penalty binnen te schieten. Dat leverde hem na afloop van de wedstrijd complimenten op van de Nederlandse trainer.

Als invaller kwam Puig na de reguliere speeltijd binnen de lijnen. Omdat er in de verlenging niet meer werd gescoord, moest een strafschoppenreeks uitkomst bieden. "Ik had vier namen op mijn lijstje staan en vroeg wie de laatste strafschop wilde nemen. Riqui nam zijn verantwoordelijkheid en vroeg of hij de penalty mocht nemen", vertelde Koeman. En zo geschiedde. Puig benutte de vijfde strafschop en schoot daarmee Barça naar de finale van de Super Cup, waarin Real Madrid of Athletic Bilbao de tegenstander zal zijn.

Puig bevestigde dat hij Koeman vroeg of hij de vijfde strafschop mocht nemen. "Toen ik de bal in mijn handen had, wist ik dat hij erin zou gaan. Met overtuiging schoot ik hem erin. Ik wist van tevoren niet in welke hoek ik zou schieten, maar als je er eenmaal staat moet je in jezelf geloven en de bal hard raken", aldus de kleine middenvelder, die minder aan spelen toekomt dan hij wil. "Maar mijn glimlach ben ik nooit verloren. Als Koeman mij minuten geeft, maak ik daar gebruik van. Ik heb altijd al in het eerste elftal willen zitten en kom daar niet door de handdoek in de ring te gooien."

Ondanks dat Puig zich strijdvaardig toont, is het nog maar de vraag of hij dit seizoen nog veel in actie zal komen voor FC Barcelona. De 21-jarige middenvelder is een van de spelers die op de nominatie staat om verhuurd te worden door de Catalaanse club.

Lees ook'De Jong is een betere en completere versie dan in zijn Ajax-tijd'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen