Schöne gaat meetrainen bij Ajax: "Het is vrijblijvend"

14 januari 2021, 11:05   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 14:24

Een bekend gezicht keert donderdag terug op het trainingsveld van Ajax. Lasse Schöne traint voorlopig mee met zijn oude club, zo vertelt hij aan Voetbal International. De 34-jarige Deense middenvelder zit zonder club nadat hij onlangs zijn contract bij Genoa liet ontbinden.

Het Italiaanse avontuur van Schöne duurde anderhalf jaar. De middenvelder kwam de afgelopen maanden niet meer aan spelen toe nadat Genoa hem niet inschreef voor de eerste seizoenshelft van de Serie A. In de komende periode beraadt Schöne zich over zijn toekomst. Volgens VI is er vanuit Nederland en het buitenland de nodige interesse voor de vijftigvoudig Deens International.

Maar voorlopig is Schöne weer in Amsterdam te bewonderen. "Het is vrijblijvend, ik mag meetrainen om mijn conditie op peil te houden", vertelt hij. "Ook met het oog op komende zomer, het EK, is het belangrijk om een paar goede en fitte maanden te draaien. Ik weet nog niet waar dat uiteindelijk zal zijn. Dat veel fans me graag terug zien bij Ajax en zo over me praten, vind ik echt geweldig. Dat doet me veel, want ik ben anderhalf jaar weg bij de club. Iedereen weet ook wat Ajax voor mij betekent, en het is mooi om te horen dat dit andersom vanuit supporters ook leeft."

Om in aanmerking te komen voor een plek in de EK-selectie van de Deense nationale ploeg wil Schöne de komende maanden aan spelen toekomen. Dit seizoen speelde hij nog geen enkel duel. "Ik ga er alles aan doen, en lukt het niet, dan niet. Maar dan heb ik niet het gevoel: had ik er maar meer aan gedaan. Eerst weer lekker het veld op, bij Ajax. Ja, op dat vlak, kan je dat ook weer zien als thuiskomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen