Strootman blaast EK-droom nieuw leven in bij Genoa

14 januari 2021 – Kevin Strootman heeft zijn overgang naar Genoa donderdag officieel afgerond. De Nederlandse middenvelder stond al op het veld bij zijn nieuwe Italiaanse club, maar de papieren moesten nog wel in orde worden gemaakt. De international komt op huurbasis voor de rest van dit seizoen over van Olympique Marseille en terug in de Serie A hoopt hij zijn EK-kansen nieuw leven in te blazen.

Strootman blaast EK-droom nieuw leven in bij Genoa

Genoa heeft de transfer bevestigd op het clubkanaal. Strootman werd op de luchthaven al gespot met een Genoa-sjaal en bevestigde de aankomende overgang, waarvan inmiddels dus ook alle papieren in orde zijn gemaakt. Frank de Boer passeerde Strootman voor het laatste interland-blok van het Nederlands elftal, omdat hij meer in actie moet komen. Met het oog op het EK 2021 hoopt de oud-PSV'er dat dus te doen in Italië.

Lees ookStrootman naar Genoa: "Kans moest ik aangrijpen"

Bij Olympique Marseille was er duidelijk geen toekomst meer voor de Nederlandse middenvelder. De Franse club nam Strootman twee en een half jaar geleden nog voor 25 miljoen euro over van AS Roma. Onbetwist werd hij in Marseille nooit, al heeft hij nog wel een doorlopend contract tot en met 2023 aldaar. Dit seizoen startte hij slechts eenmaal in de basis in de Ligue 1.

Bij Genoa komt Strootman terecht bij de nummer zeventien van de Italiaanse competitie. De Nederlander vult bij zijn nieuwe club de door het vertrek van Lasse Schöne vrijgekomen vacature in. Tussen 2013 en 2018 speelde Strootman eerder in Italië, bij AS Roma.

Ligue 1

gerelateerd