Schöne en #lassecomehome: "Dat voelt heel goed"

14 januari 2021, 17:52

Lasse Schöne is blij met de manier waarop hij is ontvangen in Amsterdam. De middenvelder houdt na zijn vertrek bij Genoa zijn conditie op peil bij zijn oude club en dat de fans hem graag zien terugkeren bij Ajax is duidelijk. Er werd zelfs een hashtag in het leven geroepen, de #lassecomehome, om de Deeen weer officieel Ajacied te maken. "Dat voelt heel goed."

Dat vertelt Schöne op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Het is leuk dat de mensen ermee bezig zijn. Ik ben nu toch ook weer anderhalf jaar weg, maar toch niet vergeten", zei de Deen over zijn hashtag. "Dat verwarmt je hart toch, dat waardeer ik zeer." Op geruchten ging Schöne concreet nog niet in. "Er speelt altijd wat. Ik ben transfervrij en dan wordt er veel geschreven en gesproken. Maar ik houd me bezig als er iets concreet is."

En dat is voorlopig nog niet het geval, zo benadrukt Schöne. "Ik ga eerst hier lekker mijn conditie op peil houden. Ik krijg door waar en wanneer ik moet trainen", aldus de Deen, die zowel bij het eerste elftal als ook bij Jong Ajax meetraint. "Mijn fitheid is redelijk goed, maar ik moet mijn wedstrijdconditie nog verbeteren."

In Amsterdam voelt het voor Schöne in elk geval weer als thuiskomen. "Het voelt goed, na een rare periode. Het is leuk om hier weer te zijn. Heel leuk zelfs", zei de middenvelder. "Leuk om alle mensen weer te zien en hier weer op het veld te staan. Het voelt goed weer thuis te zijn. Of het Ajax-shirt nog past? Het zit wel iets strakker, haha."

Lees ook: Schöne gaat meetrainen bij Ajax: "Het is vrijblijvend"

Schöne geeft aan geen overhaaste beslissingen te nemen over zijn toekomst en daarbij ook naar het EK te kijken. "Ik kijk zeker naar de zomer en ik ga er alles aan doen om daar misschien deel van uit te maken", zei de middenvelder. "Zeker omdat er drie wedstrijden in Denemarken zijn, is dat extra bijzonder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen