Goudhaantje Huntelaar bezorgt Ajax belangrijke zege bij Twente

14 januari 2021, 22:06   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 23:17

Ajax treedt zondagmiddag met een voorsprong van drie punten aan in de Klassieker tegen achtervolger Feyenoord. De Amsterdammers wonnen donderdagavond dankzij Klaas-Jan Huntelaar met 1-3 op bezoek bij FC Twente en wisten een klein gaatje te slaan met de concurrentie. Het venijn zat hem in de staart in De Grolsch Veste. Huntelaar kwam namelijk in de 89e minuut pas binnen de lijnen en scoorde daarna nog twee keer.

Het eerste gevaar van de avond kwam de voet van Václav Cerný, die na een handige actie hard op de vuisten van Andre Onana schoot. De vleugelspeler van Twente raakte daarbij geblesseerd en moest zich laten vervangen. Daarna was het vooral Ajax dat de aanval zocht. De eerste de beste kans was direct raak voor de manschappen van Ten Hag. Haller maakte zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst na een afgemeten voorzet van Antony. Daarna lieten de Amsterdammers na om voor de rust al afstand te nemen van de thuisploeg.

De bezoekers mochten naar hartelust aanvallen, maar hadden het vizier zeker niet op scherp staan voor het doel van Joël Drommel. De goalie van Twente zag regelmatig een Ajacied voor zijn neus verschijnen. Toch had hij weinig moeite om zijn opponenten van scoren te houden. Quincy Promes, Dusan Tadic, Antony en Ryan Gravenberch kregen meerdere mogelijkheden om de voorsprong van Ajax te vergroten. Zij kwamen echter niet verder dan een aantal pogingen, die recht op Drommel af gingen. Aan de overkant kreeg de koploper bijna de rekening gepresenteerd.

Beide ploegen waren amper uit de kleedkamer gekomen of Twente dacht op 1-1 te komen. Menig ontsnapte aan de aandacht van Noussair Mazraoui en bleef oog in oog met Onana ijzig kalm. De VAR greep echter in het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het weer de beurt aan Ajax, dat in een tijdsbestek van vijf minuten meerdere kansen kreeg. Op aangeven van Haller liet Promes een niet te missen kans toch liggen en even later kopte Haller zelf rakelings naast. Drommel voorkwam vervolgens andermaal een doelpunt van de aanvalsleider.

In de slotfase kwam Twente uit het niets op gelijke hoogte. Een hoekschop werd door invaller Daan Rots ingekopt en via de ongelukkige Gravenberch belandde de bal in de voeten van Julio Pleguezuelo, die van dichtbij de 1-1 binnentikte. Twente leek zodoende op weg naar een puntje, maar had buiten Huntelaar gerekend. De De 37-jarige spits kwam in de 89e minuut binnen de lijnen en had drie minuten nodig om Ajax alsnog naar drie punten te schieten. Op aangeven van Haller maakte hij de 1-2 en niet veel later gooide hij de wedstrijd na een passje van Labyad op slot: 1-3.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Twente: Joël Drommel 7.5; Tyronne Ebuehi 6, Julio Pleguezuelo 6, Kik Pierie 6, Jayden Oosterwolde 6.5 (52. Gijs Smal 6); Ramiz Zerrouki 6 (68. Nathan Markelo 6), Godfried Roemeratoe 7, Luka Ilic 6 (68. Thijs van Leeuwen 6); Václav Cerný - (9. Jesse Bosch 6), Danilo 5.5 (68. Daan Rots 6), Queensy Menig 6.5.

Ajax: Andre Onana 6; Noussair Mazraoui 6, Jurriën Timber 6.5 (65. Perr Schuurs 6), Daley Blind 6.5, Nicolás Tagliafico 6.5; Davy Klaassen 6, Ryan Gravenberch 5.5 (89. Klaas-Jan Huntelaar 8), Quincy Promes 6 (71. Jurgen Ekkelenkamp -); Antony 6 (71. Zakaria Labyad -), Sebastién Haller 6.5, Dusan Tadic 6.5.

Man of the Match: Klaas-Jan Huntelaar

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen