Willem II krijgt volgende tik in knotsgek duel met Groningen

14 januari 2021, 23:09   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 23:22

Willem II heeft opnieuw een forse tegenslag te verwerken gekregen: de ploeg van Adrie Koster leek eindelijk weer eens op weg naar een goed resultaat, maar ging in een knotsgekke eindfase alsnog onderuit: 2-3. Che Nunnely en Evangelos Pavlidis maakten het openingsdoelpunt van Mohamed El Hankouri ongedaan, maar twee late treffers van de ploeg van Danny Buijs bezorgden de thuisploeg een enorme kater, helemaal omdat enkele goals nog afgekeurd werden.

Willem II begon deze speelronde op een pijnlijke zeventiende plaats. Hoog tijd om eens de drie punten binnen te slepen, wat al sinds 21 november 2019 niet meer was gelukt. De druk op trainer Adrie Koster is toegenomen, helemaal omdat zelfs van VVV-Venlo afgelopen weekend verloren. Degradatievoetbal in Tilburg is een feit, hoe gek dat na vorig seizoen ook moge zijn. Met FC Groningen treft het juist een ploeg die een prima indruk maakt, onder de bezielende leiding van Danny Buijs.

Het begin van de wedstrijd was desondanks weinig spectaculair. De twee ploegen wisselden elkaar af qua aanvallen, waar Willem II in de openingsfase iets meer de overhand had. De thuisploeg controleerde de wedstrijd redelijk de eerste helft, waardoor Groningen niet gevaarlijk werd. Soms kwam de ploeg van Buijs er even uit, maar ontbeerde het aan de laatste pass. Tot vlak voor rust: invaller Mohamed El Hankouri sneed naar binnen en loste als eerste een goed schot op doel af. Doelman Jorn Brondeel verwerkte de bal, die onderweg was naar de bovenhoek, tot een hoekschop. De bal kwam vervolgens op een meter van de doellijn tot stilstand, maar Jan-Arie van der Heijden was er als eerste bij. Bij het Groningse doel was ook weinig gevaar te verkennen. De voorzetten kwamen niet aan en schoten van Görkem Saglam en Kwasi Wriedt gingen in eerste instantie hoog over het doel. Wriedt dwong vlak voor rust Sergio Padt met een aardig schot nog wel tot een redding.

De bezoekers teerden niet langer op de gecreëerde voorsprong en dat gaf Willem II zichtbaar meer vertrouwen. In de gelijkwaardige ontmoeting kon ook een afgekeurd doelpunt van Willem II natuurlijk niet achterblijven. Snel na het doelpunt van Nunnely dacht Wriedt zijn ploeg namelijk op voorsprong te zetten. De grensrechter constateerde al dat de aanvaller in buitenspelpositie stond en na veel lijnwerk concludeerde de VAR hetzelfde: een situatie die met het blote oog nooit waargenomen was.

Toch zou er nog veel meer spektakel komen: even dacht Adrie Koster er eindelijk weer eens met de volle buit ervandoor te gaan. Leeroy Owusu produceerde nog maar eens een goede voorzet: de bal werd getoucheerd door Evangelos Pavlidis, waarna Wessel Dammers ongelukkig de bal het eigen doel in liep: 2-1. Itakura liet deze droom twee minuten later echter uiteenspatten door raak te koppen uit een hoekschop: 2-2.

Willem II ging nog maar eens in de aanval, maar raakte de bal kwijt. Een razendsnelle omschakeling met Alessio Da Cruz en El Hankouri zorgde uiteindelijk voor een zeperd voor een absolute Willem II. El Hankouri, die vanwege een blessure al vroeg binnen de lijnen kwam, ontpopte zich tot de grote man door twee keer te scoren. Met twee afgekeurde goals (Mats Köhlert dacht even de 3-2 te maken) en twee tegengoals in de laatste tijd minuten is deze nederlaag opnieuw een ferme tik voor de Tilburgers.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Jorn Brondeel 5, Leeroy Owusu 7, Sebastian Holmen 6, Jan-Arie van der Heijden 6, Derrick Köhn 5.5, Dries Saddiki 5 (55' Pol Llonch 6.5), Goerkem Saglam 6 (61' Mike Trésor Ndayishimiye 6), Freek Heerkens 5, Che Nunnely 6.5 (76' Mats Köhlert -), Kwasi Okyere Wriedt 6, Evangelos Pavlidis 5.5

FC Groningen: Sergio Padt 5, Damil Dankerlui 5, Bart van Hintum 5 (82' Alessio Da Cruz -), Ko Itakura 7.5, Gabriel Gudmundsson 4.5, Matusiwa 5 (46' Wessel Dammers 4 (82' Sam Schreck -), Ahmed El Massaoudi 5.5, Daniel van Kaam 5, Patrick Joosten - (20' Mohamed El Hankouri 7.5), Jorgen Strand Larsen 5, Tomas Suslov 6

Man of the match: Ko Itakura

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.