Transferweekje: Ajax-aanvallers, Zirkzee, Milik en spitsenjacht

16 januari 2021, 12:12

De transfermarkt is nog enkele weken open. Het is 2021 en de clubs mogen handelen en onderhandelen met spelers met een aflopend contract. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PEC Zwolle nog altijd op spitsenjacht

Wie oh wie wordt de (tijdelijke) vervanger van Slobodan Tedic bij PEC Zwolle? De spits kampt met een klaplong en de Overijsselse club is al heel lang op zoek naar een vervanger. In de zomer kreeg het nul op rekest voor Benson Manuel en een nieuwe winterse poging kwam op hetzelfde neer. Ook Felipe Avenatti is financieel voorlopig nog onhaalbaar, Ferdy Druijf was ook te duur en hij koos voor KV Mechelen, terwijl ook Hugo Cuypers (Olympiakos) niet komt. Feyenoord-spitsen Dylan Vente en Naoufal Bannis stonden ook op het lijstje, maar volgens De Stentor is dat niet langer het geval. Een week vol afmeldingen bij PEC Zwolle, maar wie wordt wél de nieuwe spits?

{image[340256][right-half][]}Joshua Zirkzee

Waar ligt de toekomst van Joshua Zirkzee? Nadat de spits een rode kaart pakte en drie duels moest brommen schakelde Eintracht Frankfurt deze week definitief door naar Luka Jovic. Heracles Almelo hoopt nog altijd op de komst van de jonge Nederlander, maar kan hem vooralsnog niet betalen. Pas als alle clubs zijn afgehaakt en Bayern een groot deel van het salaris wil blijven betalen, komt hij in beeld in Almelo. Everton zou ook een oogje hebben op Zirkzee: volgens talkSPORT wil Marcel Brands hem huren met optie tot koop. Fabrizio Romano kwam met Parma als geïnteresseerde club op de proppen. Komt er eindelijk eens witte rook rondom hem?

Ajax-aanvallers

Natuurlijk: het ging deze week vooral over Klaas-Jan Huntelaar. Vertrekt hij wel of niet naar Schalke 04? Dat is de grote vraag, die momenteel een klein beetje in Duits' voordeel lijkt beslecht. The Hunter moet de knoop op korte termijn doorhakken, maar er gebeurde nog veel meer bij de voorste posities van de aanvaller. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378408/ajax-spits-traore-past-in-toekomstvisie-fiorentina/,_blank,Fiorentina heeft Lassina Traoré (19) op de korrel], terwijl ook Brian Brobbey (18) zijn contract nog altijd niet heeft verlengd. Overmars sprak uit dat hij nog altijd hoopt op een langer verblijf van het eigen talent, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378448/brobbey-moet-haaland-vervangen-noor-gaat-naar-barcelona/,_blank,maar als Borussia Dortmund interesse heeft, is het moeilijk om die club af te wijzen]. Wat gaat er in het restant van deze window nog gebeuren met de Ajax-spitsen? Als er opeens nog spelers vertrekken, dan kan er zomaar nog een aanvaller bijkomen - zo vertelde De Telegraaf-clubwatcher Mike Vermeij. Bijvoorbeeld Brenner, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378517/brenner-gewisseld-van-zaakwaarnemer-mogelijk-voor-ajax-deal/,_blank,die deze week van zaakwaarnemer is gewisseld]. To be continued

{image[344563][left-half][]}Onrust over Balk

Voor iemand met slechts 281 Eredivisie-minuten in de benen, krijgt Remco Balk behoorlijk veel aandacht bij FC Groningen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de negentienjarige aanvaller zijn contract niet wil verlengen. De club deed hem al een aanbieding, maar die werd ingetrokken omdat Balk met andere clubs wilde gaan praten. Onder meer AZ en FC Utrecht hebben interesse in de jonge aanvaller die dit seizoen al scoorde tegen Ajax. Volgens RTV Noord gaat Balk zich op korte termijn verbinden aan Utrecht, dat een meerjarig contract voor hem heeft klaarliggen. "We hebben de deur niet dichtgesmeten voor Remco. Maar de kier waarop die staat, is heel smal", zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus al bij de NOS. Wanneer Balk de overstap gaat maken naar de Domstad, is nog niet duidelijk. Trainer Danny Buijs gaf al wel aan dat hij de voorkeur het komende halfjaar sneller gaat geven aan spelers die wel een toekomst hebben bij Groningen.

Jeugdinternational verkiest Feyenoord boven BVB

Budget is er vrijwel niet in Rotterdam-Zuid, maar toch lijkt Feyenoord goede zaken te gaan doen op de transfermarkt. De achttienjarige Senegalese aanvaller Aliou Balde zou volgens onder meer Feyenoord Transfermarkt en De Telegraaf kiezen voor een overstap naar De Kuip. Dat is opmerkelijk, aangezien verschillende Duitse en Franse clubs de aanvaller al langer met belangstelling volgden en hij volgens Duitse media zelfs al rond zou zijn met Borussia Dortmund. De voorkeur van Balde ligt echter bij Feyenoord, waarbij zijn zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana, wiens kantoor in Rotterdam gevestigd is, een grote rol zal hebben gespeeld. De club haalt daarmee een jeugdinternational binnen die zowel op links als op rechts uit de voeten kan en - ook niet onbelangrijk - niet te veel kost. Een voltreffer van de nummer twee van de Eredivisie?

{image[333627][right-half][]}Alsnog uitkomst voor Arek Milik

Niet Atlético Madrid, West Ham United, Everton, Juventus of AS Roma gaan met oud-Ajacied Arek Milik aan de haal. Olympique Marseille kan met het vrijgekomen budget door het vertrek van onder anderen Kevin Strootman de Pool losweken bij Napoli. De aanvaller was daar persona non-grata en met het oog op het EK wilde hij graag deze winter vertrekken. Hoewel Napoli hem uit wraak eigenlijk ook de hele tweede seizoenshelft op de tribune wilde houden, komt er dan vermoedelijk toch een akkoord. De Italiaanse club krijgt een klein bedrag, Milik nieuw sportief perspectief en Marseille de gewenste spits!

AC Milan heeft grote plannen

Nog altijd gaat AC Milan aan kop van de Serie A en dat doet de ploeg van Zlatan Ibrahimovic – die overigens nog altijd voornemens is om bij te tekenen in San Siro – durft te dromen van meer. Helemaal omdat de clubleiding bereid is wat te investeren in de A-selectie: Soualiho Meïté werd als huurling reeds gepresenteerd, terwijl ook Mario Mandzukic concreet wordt gelinkt aan de club. Fikayo Tomori (Chelsea) en eerder al Riqui Puig (FC Barcelona) en Wilfried Zaha (Crystal Palace) staan ook op de lijtstjes. Welke snode plannen worden uitgevoerd?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen