Druijf blij met Mechelen: "Op leeftijd dat ik minuten moet maken"

15 januari 2021 – Lang heeft Ferdy Druijf niet getwijfeld toen KV Mechelen op de stoep stond voor zijn handtekening. De 22-jarige spits wilde graag vertrekken bij AZ vanwege een gebrek aan speeltijd bij AZ en ziet het als een goede stap om naar België te verkassen.

Druijf blij met Mechelen: "Op leeftijd dat ik minuten moet maken"

De 22-jarige aanvaller wilde niet langer genoegen nemen met invalbeurten. "Mijn keuze voor KV was snel gemaakt", zegt Druijf tegen Het Laatste Nieuws. "Ik ben super ontvangen door de groep. Ik heb een jaar geleden op winterstage tegen KV Mechelen gespeeld én gescoord. Ruim twee jaar geleden speelde ik hier ook eens, maar toen waren ze het stadion nog aan het verbouwen."

Dat Mechelen slechts veertiende staat in België was voor Druijf niet een reden om niet naar de club te gaan. "Dat schrikt me niet af", aldus de spits. "Ik heb al beelden gezien en ik hoorde dat deze ploeg hoger verdiend te staan, maar dat ze gewoon te weinig scoren. Toen dacht ik: ik ben iemand die voor doelpunten kan zorgen als ik genoeg aanvoer krijg. Wel, dat moet hier mogelijk zijn. Scorend vermogen is een van mijn sterke punten. Dat heb ik toch al bewezen. In de Nederlandse Eerste Divisie werd ik topschutter en ik scoorde er ook al een paar voor AZ."

Hij hoopt snel zijn debuut te kunnen maken voor Mechelen. Een basisplaats afdwingen, iets wat bij AZ niet lukte, is het doel. "Terwijl ik op een leeftijd ben gekomen dat ik minuten moet maken. Alleen invallen, dat was voor mij te weinig. Ik ben gretig. Ik wil héél graag. Vandaar deze overstap naar KV Mechelen."

Eredivisie

gerelateerd