Schalke 04 wil Huntelaar graag hebben: "Zou fantastisch zijn"

15 januari 2021 – Het worden interessante dagen voor fans van Ajax en Schalke 04. Spits Klaas-Jan Huntelaar bewees donderdag tegen FC Twente zijn waarde voor Ajax met twee late goals tegen FC Twente. Het waren mogelijk zijn laatste goals voor de Amsterdammers, aangezien Schalke hem graag wil overnemen. Dat heeft trainer Christian Gross nogmaals aangegeven.

Schalke 04 wil Huntelaar graag hebben: "Zou fantastisch zijn"

De trainer van Schalke schoof vrijdag aan voor zijn persconferentie richting het duel met Eintracht Frankfurt van zondag. "Er is wederzijdse interesse", sprak de hoofdtrainer van de club uit Gelsenkirchen. "Als een speler met zoveel ervaring, persoonlijkheid en kwaliteiten weer bij ons terug wil komen, dan zou dat fantastisch zijn."
De 37-jarige Huntelaar zet in de zomer een punt achter zijn loopbaan. Hij maakt zich dus op voor zijn laatste maanden als prof, maar het is nog onduidelijk bij welke club dat zal zijn. Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 al bij Schalke 04, waarvoor hij 82 keer scoorde in 175 wedstrijden. Na het duel met Twente gaf Huntelaar donderdag al aan dat hij voor een moeilijke keuze staat.

Dat zei hij bij ESPN. "Het is een hele moeilijke keuze voor mij", aldus Huntelaar. "Ajax heb ik zes jaar voor gespeeld, Schalke 04 zeven jaar. Het zijn allebei clubs waar ik het meeste mee heb. Ik zit in het traject van beslissen." Wel vroeg The Hunter aan Marc Overmars aan hem te laten gaan als hij zijn keuze maakt om te vertrekken. "Dat klopt, ja."

Hoewel Huntelaar zonder het te zeggen meer naar de Bundesliga neigt, heeft hij zijn keuze nog niet defintief gemaakt. "Je probeert een goede keuze te maken, maar dat weet je nooit. Je kunt niet alles afwegen van te voren. Het is lastig, voor alles spreekt wat. Bij Schalke 04 zitten ze wat meer in de problemen. Ajax is iets stabieler, misschien een mooier einde qua titel, qua beker en Europees. Schalke 04 heeft me harder nodig. Ik moet er nog een nachtje over slapen."

Ajax

gerelateerd