Rooney voetballer af en wordt hoofdtrainer Derby County

15 januari 2021, 15:13

Er is definitief een einde gekomen aan de loopbaan van Wayne Rooney bij Derby County. De Engelsman fungeerde na het ontslag van Phillip Cocu als speler/trainer bij de club, maar gaat nu met voetbalpensioen. Hij is aangesteld als hoofdtrainer bij de Engelse club.

De 35-jarige oud-speler van Manchester United werd in november 2020 al de interim-trainer van Derby na het ontslag van Cocu. De club staat er met de 22ste plaats in het Championship zeer slecht voor. De clubleiding heeft er desondanks vertrouwen in dat de Manchester United-legende de juiste persoon is om Derby vooruit te helpen. Rooney heeft vrijdag voor 2,5 jaar getekend als hoofdtrainer.

"Het is een eer om na trainer als Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard en Phillip Cocu nu de club te mogen trainen. Mijn staf en spelers gaan er alles aan doen om de potentie uit deze historische voetbalclub te halen", reageert de 35-jarige trainer. Rooney kwam als speler dit seizoen in tien competitieduels in actie, waarin hij één keer scoorde. Hij zal zijn voetbaltenue nu definitief gaan inruilen voor het trainerspak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen