Janmaat twijfelgeval bij ADO: "Dan moet je voorzichtig zijn"

15 januari 2021 – Het is zeer de vraag of ADO Den Haag zaterdag kan beschikken over aanvoerder Daryl Janmaat. Dat heeft trainer Ruud Brood laten weten op de persconferentie voorafgaand aan de zware uitwedstrijd tegen AZ. De oefenmeester is hoe dan ook niet van plan om risico te nemen met de routinier.

Janmaat twijfelgeval bij ADO: "Dan moet je voorzichtig zijn"

Janmaat streek onlangs neer in Den Haag en stond de afgelopen twee wedstrijden direct in de basis. Tegen VVV-Venlo viel hij uit met een lichte blessure. "We kunnen er omheen draaien, maar het mag duidelijk zijn dat voorzichtig moeten zijn. Zeker als een jongen een hele tijd niet heeft gespeeld en vervolgens in korte tijd twee wedstrijden in actie komt. Het kan zijn dat we Janmaat tegen AZ aan de kant houden."

Brood is er nog niet in geslaagd om het tij te keren bij ADO, dat na zestien wedstrijden op de zeventiende plek staat. Eerder deze week werd in eigen stadion met 1-4 verloren van VVV. "Je verwacht dat de ploeg stabieler staat, zeker ook gezien het belang van de wedstrijd. We zijn geslacht op de omschakeling, dan ben je teleurgesteld, niet meer dan dat." De kans is groot dat Dario Del Fabro in de basis staat tegen AZ. Peet Bijen en Gianni Zuiverloon zijn nog geblesseerd.

Eredivisie

gerelateerd