Van Marwijk kan bijtekenen in Dortmund

13 juli 2006, 09:10

Bij Borussia Dortmund is men dik tevreden over de prestaties van trainer Bert van Marwijk. De oefenmeester staat sinds medio 2004 aan het roer bij de Borussen en heeft inmiddels te horen gekregen dat hij een nieuw contract tegemoet kan zien. De Duitse club wil de trainer, die in het verleden jarenlang werkzaam was bij Feyenoord, tot 2009 of 2010 vastleggen.

Dat men in Dortmund zo tevreden is over het werk van Van Marwijk, is bijzonder. De trainer had de afgelopen twee seizoenen immers veel last van de financiële chaos bij de club en moest gaan bouwen aan een volledig nieuwe ploeg. Dat verliep met vallen en opstaan. De resultaten waren weliswaar niet slecht, maar Europees voetbal wist de ploeg niet te halen.

Voor komend seizoen zijn de verwachtingen hoog. Voor het eerst lange tijd heeft de ploeg, die de grootste financiële problemen achter zich lijkt te hebben gelaten, flink kunnen investeren in nieuwe spelers. Zo kwamen onder meer Steven Pienaar (Ajax), Alexander Frei (Stade Rennes) en Nelson Valdez (Borussia Dortmund) deze zomer richting het Signal Iduna-park. Daar tegenover staat echter het wel het vertrek van de Tsjechische smaakmakers Jan Koller (AS Monaco) en Tomas Rosicky (Arsenal).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen