Racisme-incident rond Bayer-middenvelder Amiri bij Union

16 januari 2021, 09:27   Bijgewerkt: 16 januari 2021, 10:01

Een nieuw racisme-incident heeft vrijdagavond plaatsgevonden in de Bundesliga. Bayer Leverkusen-middenvelder Nadiem Amiri ontstak na het duel met Union Berlin (1-0 verlies) in woede. De speler van Peter Bosz zou door spelers van de thuisploeg zijn uitgemaakt voor 'shitty Afghaan' na de wedstrijd vrijdagavond. Er ontstond een flinke soap op het veld.

Verdediger Jonathan Tah deed na het duel het woord namens Amiri, omdat hij vlakbij het incident stond. Volgens hem was dit, ondanks de 1-0 nederlaag in Berlijn, het slechtste moment van de avond. "Dit is een schande en hoort niet thuis op het voetbalveld", brieste de achterhoedespeler over de belediging van diens ploeggennoot Amiri, die overigens geboren en getogen is in Duitsland en ook Duits international is. Zijn ouders komen Afghanistan.

"Hoe emotioneel sommige spelers soms ook mogen worden, dit kan niet onbestraft blijven", oordeelde Tah over het incident. "Ik hoop dat er een passende staf komt voor dit wangedrag." Het relletje na de wedstrijd tussen de spelers, werd nog enigszins in de kiem gesmoord, straffen werden er (nog) niet uitgedeeld. Een dag na het incident heeft Amiri de excuses van de Union-spelers geaccepteerd, zo liet hij weten in een verklaring op de clubkanalen (zie onder).

Lees ookUnion verrast Leverkusen op vervelende avond Becker

Bosz: verdienen meer dan nederlaag

Beide trainers hebben nog niet gereageerd op het vermeende incident na de wedstrijd. Wel ging de Bosz kort in de op volgende sportieve tegenvaller. "Ik ben teleurgesteld met het resultaat. We speelden een goede eerste helft met twee goede kansen, we waren dominant en goed aan de bal. Op bezoek bij Union krijg je niet veel kansen en je moet ze benutten, anders ga je het schip in." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen