Overmars: verkoop van Lang voor alle partijen het beste

16 januari 2021, 11:27   Bijgewerkt: 16 januari 2021, 11:32

Marc Overmars zegt dat het het beste was voor alle partijen om Noa Lang afgelopen zomer te verkopen. Hoewel de directeur voetbalzaken de buitenspeler het liefst behouden had voor Ajax, was het bod van Club Brugge te goed om hem niet van de hand te doen. Een verhuur behoorde namelijk niet tot de opties.

Dat vertelt Overmars tegenover De Telegraaf, als reactie op het interview van Lang, waarin hij vertelde dat Erik ten Hag hem vooral weg wilde hebben. "Zijn zicht op speeltijd bij ons was beperkt. Hij had Dusan Tadic voor zich. En ook spelers zoals Quincy Promes, Antony en David Neres. Ondanks dat wilden we wel verlengen, maar we kwamen er ook financieel niet uit", blikt Overmars terug. En omdat hij al een jaar verhuurd was aan FC Twente, was dat niet nog een jaar een optie.

Omdat Club Brugge een goed voorstel deed, ging Ajax daarop in. Het is een huurconstructie met verplichte koop van naar verluidt liefst zes miljoen euro. Voor Overmars een bedrag waar Ajax ook de jeugdopleiding mee kan betalen. "Het is ook goed om een categorie spelers te hebben waar je miljoenen voor ontvangt, die het eerste net niet halen."

Lees ook: Lang verwijt Ten Hag vertrek bij Ajax: "Hij was zo boos"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen