Bosz ziet nog verbeterpunten voor Sinkgraven: "Meer initiatief"

16 januari 2021, 11:50

Peter Bosz vindt dat de voorzetten van Daley Sinkgraven nog een stuk beter kunnen. De oefenmeester van Bayer Leverkusen denkt dat de linksachter van zijn elftal nog flink wat stappen kan zetten. "Ik heb hem niet linksback gezet omdat ik hem de beste verdediger vind, maar omdat ik hem de beste voetballer vind. Dat moet hij gaan tonen. Die kwaliteiten heeft hij."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Ik ben altijd erg kritisch op hem. Omdat ik hem een heel goede voetballer vind. Ik vind dat je van goede voetballers meer mag verwachten. Zijn kracht is het voetballende gedeelte. Hij is snel en heeft een goede techniek. In aanvallende zin moet hij zich meer inschakelen. Meer initiatief nemen", vindt Bosz over Sinkgraven.

"Het is heel goed dat hij zich eerst heeft gefocust op het verdedigen. Dat heb ik ook van hem gevraagd. Ik vind hem een betrouwbare verdediger geworden", aldus de oefenmeester. "Nu moet hij weer naar zijn kracht terug. Dus in balbezit. Zijn voorzet moet beter worden, daar moet hij echt aan werken. Maar voor een jongen die er zó lang uit is geweest, naar een andere competitie is gegaan op een positie die in zijn hele opleiding niet de zijne is geweest, heeft hij een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Nu moet de volgende stap komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen