Ter Avest: "Clubs naast elkaar gelegd en voor FC Utrecht gekozen"

16 januari 2021 – Hidde ter Avest bevestigt het verhaal van FC Twente's technisch directeur Jan Streuer. De rechtsachter wilde weg bij Udinese en heeft naast FC Utrecht ook in Enschede geïnformeerd over een terugkeer. Daar waren ze ontstemd dat hij uiteindelijk voor een andere Eredivisieclub koos. 

Ter Avest: "Clubs naast elkaar gelegd en voor FC Utrecht gekozen"

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was, denk ik, ook in Nederland onverwacht dat een jongen uit de Serie A terugkomt, dus dan ga je navraag doen bij clubs die logisch en goed voor je zijn", legt Ter Avest (23) uit. "FC Twente en FC Utrecht waren dat. Ik heb ze naast elkaar gelegd en voor FC Utrecht gekozen."

In de Domstad wil de verdediger een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. "De club heeft heel veel ambitie en een topselectie, wat er nu nog niet helemaal uitkomt", vindt Ter Avest. "Dat beeld moeten we gaan omdraaien. De ambities van de club staan me erg aan en ik denk dat FC Utrecht een heel stabiele club is, wat op dit moment goed voor me is. Wat we nog kunnen halen dit seizoen? Europa. Duidelijk toch?", vindt de back, die ondanks zijn transfervrije vertrek terugkijkt op een mooi avontuur in de Serie A.

"Ik heb mijn wedstrijdjes aardig meegepakt. En dan speelde ik vooral de mooiere wedstrijden. Het scheelde ook enorm dat er een paar Nederlandse gasten in de selectie zaten. Dan beleef je veel meer van Italië, denk ik. Het leven daar is relaxed", aldus Ter Avest, die in totaal 42 wedstrijden speelde in Italië.

Lees ook: Streuer teleurgesteld in beslissing Ter Avest

Eredivisie

gerelateerd