Dijks en Schouten maken met Bologna einde aan slechte reeks

16 januari 2021, 16:52

Bologna kan na een matige reeks in de Serie A eindelijk weer eens omhoogkijken. De Nederlands getinte ploeg boekte een minimale zege (1-0) op mede-middenmoter Hellas Verona en maakte daarmee een einde aan een zegeloze reeks. Het gat met de degradatiestreep werd daarmee op een meer rustgevend aantal gebracht.

Op 29 november mocht Bologna voor het laatst juichen na het laatste fluitsignaal in de Serie A. Wat volgde was een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning. Driemaal werd er verloren, terwijl er vijf gelijke spelen werden geboekt. De pijnlijkste wedstrijd van die serie was waarschijnlijk de laatste, toen laagvlieger Genoa stuntte met een 2-0 overwinning.

Tegen Hellas Verona keerde Bologna het negatieve sentiment. Met Nederlanders Jerdy Schouten en Mitchell Dijks in de basis won het met 1-0 van de huidige nummer negen. Voor rust bepaalde Riccardo Orsolini de eindstand vanaf elf meter, nadat een van zijn ploeggenoten in het strafschopgebied was gevloerd door de doelman. Bologna vergrootte daarmee het gat ten opzichte van nummer achttien Torino naar acht punten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen