Knap resultaat Boëtius tegen Dortmund, Weghorst scoort

16 januari 2021, 17:27   Bijgewerkt: 16 januari 2021, 18:47

Na een reeks van drie zeges op rij is de klad er bij Borussia Dortmund opnieuw ingekomen. In eigen huis kwam de topclub niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger FSV Mainz, waar Jean-Paul Boëtius in de basis stond. Dortmund kan dit weekend het gat met koploper Bayern München naar zeven punten zien groeien.

Nee, er leek aanvankelijk niet veel aan de hand voor Dortmund tegen het nietige Mainz. Toen Erling Haaland zijn ploeg al na drie punten op voorsprong schoot, leek de ploeg op weg naar een eenvoudige middag. Dat viel echter zwaar tegen. De goal werd afgekeurd door de VAR en ruim vijftig minuten later kwam het op achterstand. Het was de wereld op zijn kop, met Levin Öztunali als hoofdrolspeler. Met een fantastische pegel van afstand schoot hij zijn ploeg subliem op voorsprong.

Lang mocht er echter niet worden genoten van die voorsprong. Een kwartier na de openingstreffer trok Thomas Meunier de stand gelijk. Erop en erover leek het een minuut later, toen Marco Reus vanaf elf meter mocht aanleggen. De nummer tien faalde echter oog in oog met de doelman. Het bleek een dure misser. Bij Mainz ontbrak Jeremaiah St. Juste wegens een blessure.

VfL Wolfsburg - RB Leipzig: 2-2

Wolfsburg slaagde er niet in om te profiteren van het puntverlies van de concurrent. RB Leipzig opende na vijf minuten de score via Nordi Mukiele, maar dankzij Wout Weghorst en Renato Steffen ging Wolfsburg rusten met een voorsprong. Weghorst tekende voor zijn elfde goal van het seizoen, door met een snoekduik fraai raak te koppen.

Na rust bepaalde Willi Orban de eindstand op 2-2. Invaller Justin Kluivert kreeg namens Leipzig nog een enorme kans om de winnende treffer te maken, maar miste. De grote winnaar van het weekend? Dat kan zomaar eens Bayern München worden, dat het zondagmiddag om 15.30 uur opneemt tegen SC Freiburg. Het verschil met nummer twee Leipzig bedraagt momenteel één punt.

FC Köln - Hertha BSC: 0-0

Werder Bremen - FC Augsburg: 2-0

TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld: 0-0