Weghorst sluit winters vertrek bij Wolfsburg uit

16 januari 2021, 20:09

Met een treffer had Wout Weghorst opnieuw een belangrijk aandeel bij VfL Wolfsburg, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen topclub RB Leipzig. De spits tekende alweer voor zijn elfde treffer van het seizoen en behoort daarmee tot de meest scorende spitsen van Duitsland. Clubs die op zoek zijn naar een productieve spits, kunnen zich echter niet bij Wolfsburg melden.

Ondanks interesse van clubs uit het buitenland, zoals uit de Premier League (Arsenal en Tottenham Hotspur), lijkt een transfer niet aanstaande. "Ik zie mijn toekomst bij Wolfsburg", stelde Weghorst na afloop in gesprek met Duitse media. "Mijn focus ligt volledig op deze club en het maken van doelpunten." Dat deed hij dit seizoen al elf keer. De topscorerstitel lijkt echter ver weg. Koploper in het klassement is Robert Lewandowski, die namens Bayern München al twintig keer raak prikte.

Lees ook: Boëtius pakt knap punt bij Dortmund

Een punt tegen Leipzig was voor Weghorst en consorten een prima resultaat. "Onze start was niet goed, maar we herstelden ons knap. Wij zetten goed druk en daar hadden ze problemen mee. Daardoor kregen wij enkele goede kansen. Na rust werd het wat moeilijker voor ons, maar dat is niet zo gek. Leipzig is een heel goede tegenstander", aldus de spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen