AZ kruipt door het oog van de naald en pakt drie punten bij ADO

16 januari 2021, 23:01   Bijgewerkt: 17 januari 2021, 08:59

AZ heeft tegen een goed verdedigend ADO in extremis een 2-1 overwinning over de streep getrokken. In de eerste helft was AZ veruit de sterkste ploeg, maar kon de ploeg van Pascal Janssen de gecreëerde kansen niet benutten. In de tweede helft werd ADO ietsje sterker en scoorde het prompt de 0-1, waarna de ploeg van Ruud Brood zich volledig ingroef. De Alkmaarders hadden het hier lastig mee, maar wisten even later via invaller Zakaria Aboukhlal wel de 1-1 te maken. Het ging daarna naarstig op zoek naar de voorsprong, en uiteindelijk schoot Aboukhlal in de slotfase ook de 2-1 binnen, waardoor de Alkmaarders mee blijven doen in de titelstrijd.

Nadat AZ een matige start van 'Super January' kende met een gelijkspel tegen PEC Zwolle, werd er woensdag knap gewonnen van concurrent PSV, waardoor de ploeg van Pascal Jansen de aansluiting met de topclubs weer gevonden had. Met dezelfde elf namen als tegen PSV moest vandaag ADO Den Haag worden verslagen om deze aansluiting te behouden.

De bezoekers, die op de zestiende plaats stonden, gingen woensdag hard onderuit tegen VVV-Venlo. Zij moesten het in deze wedstrijd onder andere stellen zonder de ervaren Daryl Janmaat. In zijn plaats startte Juan Familia-Castillo, die vorige week nog onder contract stond bij de Alkmaarders, maar nu dus de kleuren van ADO Den Haag verdedigde.

Zo rond minuut twintig begon AZ steeds meer aan te dringen. De ploeg van Pascal Jansen zette hoog druk en begon aan een langdurige belegering van het ADO-fort dat opgetrokken was rond het eigen strafschopgebied. Deze aanval was echter niet succesvol, omdat er altijd wel een ADO-speler in de weg stond en het vizier van de Alkmaarse aanvallers nog niet op scherp stond. In de slotfase van de eerste helft besloot ADO met enkele mensen de stellingen te verlaten om op zoek te gaan naar een uitbraak, maar vaak werden zij teruggefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant had Myron Boadu het fort bijna gekraakt, maar hij zag zijn poging op de lat uiteenspatten.

In het begin van de tweede helft zagen we een ander spelbeeld. ADO kwam meer in het stuk voor, en beide ploegen waren in deze fase gelijkwaardig. Kansen kwamen er echter nauwelijks. Het openingsdoelpunt van Michiel Kramer viel dan ook als donderslag bij heldere hemel. Een voorzet van ADO werd niet goed verwerkt door Bruno Martins Indi, en toen ook Wijndal de bal niet kon wegwerken, had de boomlange ADO-spits de bal voor het intikken. Pascal Jansen liet even daarna zijn onvrede over het elftal merken, door maar liefst een vierdubbele wissel door te voeren en zo zijn vleugelaanvallers en centrale verdedigers naar de kant te halen.

Opstellingen en beoordelingen*:

AZ Alkmaar: Marco Bizot 6; Owen Wijndal 6, Bruno Martins Indi 5 (63. Tijjani Reijnders 6), Pantelis Hatzidiakos 5,5 (62. Timo Letschert 6), Yukinari Sugawara 5; Teun Koopmeiners 5,5, Calvin Stengs 6,5, Fredrik Midtsjø 6,5; Jesper Karlsson 5 (63. Zakaria Aboukhlal 7,5), Myron Boadu 5,5, Albert Gudmundsson 6 (62. Hakon Evjen 5).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 5,5; Juan Familia-Castillo 6 (56. Shaquille Pinas 6), Boy Kemper 6,5, Dario del Fabro 6,5, Milan van Ewijk 6; John Goossens 5, Marko Vejinovic 5,5, Andrei Ratiu 5; Samy Bourard 5 (73. Kees de Boer -), Michiel Kramer 5,5 (80. Nikos Karelis -), Vicente Besuijen (73. Bilal Ould-Chikh -).

Man of the match: Zakaria Aboukhlal.

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen