Degradatiezorgen Willem II blijven groot na gelijkspel in derby

17 januari 2021, 14:17

RKC Waalwijk en Willem II hebben zondagmiddag in een tamme wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. De eerste helft was voor RKC, dat op slag van rust op voorsprong kwam door een benutte penalty van Anas Tahiri. Willem II bleek wakker geschud en kwam na rust beter voor de dag. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Kwasi Wriedt. Vervolgens werd er nog de nodige strijd geleverd, maar meer doelpunten bleven uit.

Voor RKC en Willem II stond er veel op het spel in het Mandemakers Stadion. Het was namelijk het duel tussen de nummers vijftien (RKC) en zeventien (Willem II). Het verschil in punten: vier. Met name Willem II presteert dit seizoen ondermaats. Waar het vorig seizoen nog de trotse nummer vijf van Nederland was, bivakkeert het dit seizoen in de onderste regionen van de Eredivisie. Eén ding was zeker zondagmiddag: de winnaar zou dus goede zaken doen in de strijd tegen degradatie.

Willem II, dat de punten het hardst nodig had, zakte vervolgens ver terug in de wedstrijd. Buiten een gevaarlijk schot van Vangelis Pavlidis liet het nagenoeg niks zien. RKC nam na vijftien minuten de regie over en liet die ook niet meer los. Zonder écht grote kansen te creëren, hield het de bezoekers vrij gemakkelijk op de eigen helft. Beide ploegen leken dan ook de kleedkamers op te zoeken met een tussenstand van 0-0, maar daar bracht Pol Llonch verandering in. In het strafschopgebied trok hij Melle Meulensteen naar de grond met een penalty als gevolg. Dit buitenkansje werd uiteindelijk benut door RKC-captain Anas Tahiri: 1-0.

De Tilburgse storm was inmiddels weer wat gaan liggen, maar nog altijd kon RKC geen vuist maken in het tweede bedrijf. Het vond weer meer de weg naar voren, maar de kansen bleven uit. Willem II was in de slotfase nog dichtbij de voorsprong. Na een goede voorzet van Pavlidis schoot Trésor hard op Lamprou. Daarmee bleef het uiteindelijk bij de gelijke stand van 1-1. Met een puntje schieten beide ploegen niet veel op. Alleen Willem II ziet iets veranderen aan de stand: het passeert nummer zestien ADO op basis van een beter doelsaldo.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6.5; Saïd Bakari 5.5, Melle Meulensteen 6, Ahmed Touba 6, Paul Quasten 6 (62. Thierry Lutonda 5); Ayman Azhil 5, Richard van de Venne 6 (79. Sebbe Augustijns ), Anas Tahiri 6.5; Ola John 5 (31. James Efmorfidis 5), Finn Stokkers 5.5 (62. Vitalie Damascan 5 ), Lennart Daneels 5 (79. Sylla Sow -)

Willem II: Jorn Brondeel 5,5; Leeroy Owusu 6, Sebastian Holmén 5.5, Jan-Arie van der Heijden 5, Derrick Köhn 5 (72. Lindon Selahi 5.5); Pol Llonch 6 (76. Wesley Spieringhs -), Görkem Saglam 6 (46. Mats Köhlert 6.5), Freek Heerkens 6; Ché Nunnely 5 (46. Mike Trésor 6 ), Kwasi Okyere Wriedt 6, Vangelis Pavlidis 6.5

Man of the match: Vangelis Pavlidis

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen