sc Heerenveen evenaart negatief record met gelijkspel in Venlo

17 januari 2021, 16:34

De slechte reeks van sc Heerenveen is nog altijd niet ten einde. Op visite bij VVV-Venlo hield het lange tijd gelijke tred met de thuisploeg, maar na rust bracht Joshua John daar met een prachtig doelpunt verandering in. De treffer leek genoeg voor de drie punten, maar Benjamin Nygren was de reddende engel voor Heerenveen met een late gelijkmaker. Desondanks betekende het voor Heerenveen een evenaring van een negatief record dat stamt uit 2002.

Negen wedstrijden op rij niet winnen en dan speel je tegen de ploeg die de topscorer van de Eredivisie in huis heeft. Niet echt het beste vooruitzicht, maar met Henk Veerman beschikken de Friezen ook over één van de topscorers van Nederland. Een strijd tussen de topscorers dus, waarbij geen van beide aan het langste eind trok. Veerman kreeg verspreid over de wedstrijd nog twee grote kansen, maar het leverde niet het gewenste doelpunt op. Zijn opponent Giakoumakis bleef de hele wedstrijd onzichtbaar.

Door het gelijkspel heeft Heerenveen zijn eigen negatieve record geëvenaard. De laatste keer dat Heerenveen tien wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, was in het jaar 2002. Het is voor de Friezen te hopen dat het bij een evenaring blijft en ze het negatieve record niet nog verder uitbreiden. Feit is wel dat het humeur compleet is omgeslagen na een juist erg goede seizoensstart.

Opstellingen en beoordelingen:*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6, Tristan Dekker 6, Roy Gelmi 6.5, Kristopher Da Graca 6, Leon Guwara 7, Simon Janssen 5 (90' Steffen Schäfer -), Zinedine Machach 6.5 (83' Arjan Swinkels -), Danny Post 5.5, Yahcuroo Roemer 6, Giorgos Giakoumakis 4.5, Joshua John 7.5 (83' Christiaan Kum -)

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6, Sherel Floranus 5.5, Ibrahim Dresevic 6, Pawel Bochniewicz 5.5, Lucas Woudenberg 6, Tibor Halilovic 6.5, Siem de Jong 5.5, Joey Veerman 4.5 (84' Batista Meier -), Mitchell van Bergen 6, Henk Veerman 4.5, Arjen van der Heide 5.5 (60' Benjamin Nygren 7)

Man of the match: Joshua John

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen