Tirade richting Nijhuis komt Schmidt mogelijk duur te staan

17 januari 2021, 22:05

Het laatste woord over de clash tussen Roger Schmidt en Bas Nijhuis is absoluut nog niet gezegd. Na Sparta - PSV (3-5) zei de Duitse trainer dat de arbiter bewust tegen PSV zou fluiten, omdat de twee eerder bij Vitesse een aanvaring hadden gehad. Zijn opmerkelijke interview bij ESPN krijgt mogelijk nog een staartje.

Maandag zal de onafhankelijk aanklager betaald voetbal beslissen of hij actie onderneemt tegen de trainer. Dat weet De Telegraaf. De kans bestaat dat hij een schorsing aan zijn broek krijgt vanwege zijn tirade. Die was behoorlijk opmerkelijk te noemen. "Ik hoef hem nooit meer in mijn leven te spreken", zei hij. "Na twee wedstrijden weet ik genoeg. Hij moet de spelers in zo'n wedstrijd beschermen", doelde Schmidt op de sneeuwval. Volgens de coach raakte Cody Gakpo door zijn rol als arbiter geblesseerd. Daarna kwam de coach met een opmerkelijke aantijging. "Hij zei na de wedstrijd dat hij expres tegen ons had gefloten, omdat ik na de wedstrijd tegen Vitesse kritisch op hem was geweest. Dat is onprofessioneel. Daar ben ik echt niet blij mee."

Nijhuis reageerde lachend op de verwijten van Schmidt. "Haha, dan kun je maar weer zien hoe trainers denken. Daar kan ik echt om lachen. Dit is echt complete onzin. Heb je dat niet zelf verzonnen?", vroeg Nijhuis aan de verslaggever. "Natuurlijk is dat niet zo. Dat is echt onzin." Ondanks de kritiek slaagde PSV erin de drie punten te pakken. De Eindhovenaren boekten een 3-5 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen