Brobbey leidt Jong Ajax naar eerste zege sinds 7 november

18 januari 2021, 20:41   Bijgewerkt: 19 januari 2021, 00:03

Jong Ajax heeft maandagavond op bezoek bij Jong FC Utrecht eindelijk weer een wedstrijd gewonnen in de Eerste Divisie. Op Sportcomplex Zoudenbalch boekten de Amsterdamse beloften een 1-2 overwinning. Een doelpunt van Brian Brobbey leidde de uitzege in.

De veelbesproken Brobbey had nog geen twee minuten nodig om de score te openen. Al vallend schoot hij de bal achter doelman Thijmen Nijhuis. De 0-1 had een luchtje van buitenspel, maar de grensrechter stak zijn vlag niet in de lucht. Nog geen halfuur na zijn openingsdoelpunt werd Brobbey naar de kant gehaald. De spits leek nergens last van te hebben, waardoor het vermoeden rees dat hij werd gewisseld met het oog op het bekerduel van Ajax tegen AZ komende woensdag.

Zonder Brobbey liep Jong Ajax vlak voor rust uit naar 0-2. Jong FC Utrecht-verdediger Christopher Mamengi werkte per ongeluk een voorzet van Victor Jensen in zijn eigen doel. Na rust gebeurde er weinig in Utrecht. Kjell Scherpen leek zijn doel schoon te houden, tot Tim Pieters in blessuretijd voor de 1-2 tekende. De aansluitingstreffer kwam te laat voor de thuisploeg om nog een punt aan de wedstrijd over te houden.

Door de 1-2 overwinning heeft Jong Ajax een einde gemaakt aan een horrorreeks. De laatste zege van de beloften dateerde van 7 november vorig jaar, toen er verrassend werd gewonnen bij SC Cambuur. Daarna won het team van trainer Mitchell van der Gaag acht keer op rij niet.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!