Hoek vergelijkt situatie Van de Beek met die van Memphis

18 januari 2021, 23:30

Het gebrek aan speeltijd van Donny van de Beek bij Manchester United houdt de gemoederen bezig. De Nederlandse middenvelder kwijnt weg op de bank en kwam sinds 20 december niet meer in actie in de Premier League. In tegenstelling tot Louis van Gaal vindt Frans Hoek het te vroeg om te concluderen dat Van de Beek de foute keuze heeft gemaakt.

Van de Beek moet geduld betrachten, stelt de voormalig keeperstrainer de online talkshow van Voetbal International. "Het is een grote overgang, van de Eredivisie naar de Premier League", zegt hij. "Niet alleen de handelingssnelheid, maar ook fysiek. Het is iedere week Ajax-Feyenoord in Engeland. waar je bij United ook iedere wedstrijd moet winnen. Maar het gaat daar niet zo gemakkelijk als in sommige wedstrijden in Nederland. Ik denk dat we Van de Beek pas daadwerkelijk kunnen beoordelen als we een jaar verder zijn."

De situatie van Van de Beek doet Hoek denken en die van Memphis Depay. De aanvaller werd door Louis van Gaal naar Old Trafford gehaald en stond er ook niet meteen. Na anderhalf jaar in Manchester te hebben gespeeld, verkaste Memphis in 2017 naar Olympique Lyon. "Hij is op een andere plek wel volledig tot bloei gekomen. Misschien is dit wel een aanloop naar een fantastische carrière van Van de Beek in Manchester. Zo niet, dan zullen er nog genoeg andere clubs zijn voor hem. Voor nu zou ik zeggen: wacht het even af."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen