'Schmidt kan schorsing ontlopen door eerdere tirade Slutsky'

19 januari 2021, 09:00   Bijgewerkt: 19 januari 2021, 09:34

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen van Roger Schmidt over Bas Nijhuis afgelopen zaterdag. Na afloop van de wedstrijd Sparta - PSV (3-5) beweerde de trainer van de bezoekers dat de scheidsrechter had gezegd expres tegen PSV te fluiten, omdat Schmidt eerder al kritisch op hem was. Vandaag (dinsdag) wordt een oordeel van de aanklager verwacht.

Dat meldde althans het Eindhovens Dagblad. De kans dat PSV met een eventuele schorsing akkoord zal gaan, is volgens die krant erg klein. Dit omdat dan onduidelijk is of de klachten van Schmidt over Nijhuis dan daadwerkelijk onderzocht zullen worden. Nijhuis zou niet tegen Schmidt, maar wel tegen iemand gezegd hebben expres tegen PSV te hebben gefloten.

Het ED verwees naar een eerdere zaak uit 2019, toen Leonid Slutsky in een interview hard uithaalde naar Serdar Gözübüyük. Hij noemde hem 'arrogant' en een 'de slechtste scheidsrechter die ik ooit ben tegengekomen'. Wanneer de interviews naast elkaar worden gelegd, waren de woorden van Schmidt aanzienlijk minder fel. Slutsky werd destijds bestraft met twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, wat volgens de krant kan betekenen dat Schmidt er met een waarschuwing vanaf kan komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen