Naast Cerny ook Oosterwolde weken niet inzetbaar voor Twente

19 januari 2021, 12:50   Bijgewerkt: 19 januari 2021, 13:03

FC Twente kan de komende weken niet beschikken over Jayden Oosterwolde. De verdediger viel een week geleden in het midweekse duel tegen Ajax (1-3 nederlaag) uit met een hamstringblessure, waarna hij ook al ontbrak tegen FC Groningen. In een kort statement op de eigen website laat de club nu weten dat hij enkele weken niet inzetbaar zal zijn.

Het uitvallen van de pas negentienjarige Oosterwolde is een aderlating, daar hij met twee fraaie assists nog een hoofdrol vervulde tijdens de 1-4 overwinning op FC Emmen. Bovendien viel tegen Ajax ook Vaclav Cerny uit, die de club nog langer zal moeten missen. Het bleek bij de Tsjech om een zware knieblessure te gaan, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen.

Jayden Oosterwolde stroomde afgelopen zomer door vanuit de jeugdopleiding van de Tukkers en moest er direct staan. In zijn debuutwedstrijd tegen Fortuna Sittard was hij bovendien direct belangrijk met een assist. In totaal speelde hij dit seizoen veertien wedstrijden: dertien als basisspeler en één als invaller. Daarin gaf de linksback drie assists en was hij één keer trefzeker. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen