Barcelona verrast met hoger beroep tegen straf Messi

19 januari 2021, 15:16   Bijgewerkt: 19 januari 2021, 15:40

FC Barcelona gaat in hoger beroep tegen de twee wedstrijden schorsing waarmee Lionel Messi dinsdagmiddag werd bestraft. Dat is verrassend te noemen, aangezien de sanctie gezien de overtreding juist erg mild leek. Messi pakte in het Super Cup-duel tegen Athletic Bilbao een rode kaart na een slaande beweging richting Asier Villalibre.

Op de eigen website meldde FC Barcelona niet akkoord te gaan met de sanctie. Messi ontving de rode kaart - de eerste uit zijn carrière - na een slaande beweging richting Bilbao-speler Asier Villalibre. De overtreding zag er zeer onsportief uit, maar trainer Ronald Koeman nam het na afloop voor zijn sterspeler op. "Ik snap waar zijn frustratie vandaan komt", zei hij. "Ik weet niet precies hoeveel, maar er zijn verschrikkelijk vele overtredingen op hem gemaakt tijdens de wedstrijd."

Lees ookKoeman twee duels zonder geschorste Messi

De schorsing van Messi – die voor het eerst in zijn loopbaan namens FC Barcelona een rode kaart pakte – geldt voor alle wedstrijden in Spanje. De komende duels zijn met Cornellá (Copa del Rey), Elche (La Liga), opnieuw Athletic Bilbao (La Liga) en Real Betis (La Liga). Als de schorsing van twee duels blijft staan, betekent het wel dat Messi zijn rentree maakt tegen Athletic Bilbao – de ploeg die hem zondagavond keihard aanpakte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen