Gisteren gemist: PSV bekert verder, zege Bosz en Huntelaar weg

20 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 19 januari. 

PSV na erg zwakke eerste helft alsnog simpel langs FC Volendam

PSV heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Volendam geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Waar het in de eerste helft van geluk mocht spreken dat het niet met een (grote) achterstand de kleedkamer op zocht, kwam er beterschap in het tweede bedrijf. Noni Madueke en Denzel Dumfries zorgden in een beter tweede bedrijf alsnog voor een simpele bekerzege (2-0). Eerder op de avond bekerden ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378792/vitesse-zet-goede-vorm-ook-door-in-beker-en-verslaat-ado/,_blank,Vitesse] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378788/excelsior-na-penalty-s-eerste-kwartfinalist-knvb-beker/,_blank,Excelsior] verder.

Bosz boekt fraaie zege op BVB, weer een goal Weghorst

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen een kleine crisis afgewend. De ploeg van de Nederlandse coach boekte na drie nederlagen en een gelijkspel in de Bundesliga dinsdagavond eindelijk weer eens een overwinning en ook nog eens een hele knappe: Borussia Dortmund werd net als vorig seizoen in eigen huis verslagen (2-1). Uitblinker Moussa Diaby en supertalent Florian Wirtz namen de doelpunten voor hun rekening, waarmee die Werkself weer omhoog mag kijken. Weghorst [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378797/bosz-boekt-fraaie-zege-op-dortmund-weer-goal-weghorst/,_blank,won] ook met VfL Wolfsburg en [a,https://www.fcupdate.nl/video/17696/recordgoal-weghorst-bijzonder-fraai-tegen-1-fsv-mainz/,_blank,scoorde maar weer eens]. 

Huntelaar laat Ajax officieel achter zich: "Slecht van geslapen"

Klaas-Jan Huntelaar (37) is dinsdag definitief vertrokken bij Ajax. De aanvaller keert terug bij Schalke 04 om die club te behoeden voor degradatie en tekent een contract voor de rest van dit seizoen in Gelsenkirchen. "Ik heb er slecht van geslapen, eigenlijk na FC Twente-uit al. Maar ik zie het als een heel grote uitdaging om met Schalke te proberen in de Bundesliga te blijven." Marc Overmars liet weten dat er [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378789/toch-geen-vervanger-huntelaar-vangen-het-intern-op/,_blank,geen vervanger aangetrokken wordt].

Invaller Ziyech kan inspiratieloos Chelsea niet helpen bij koploper

Chelsea heeft dinsdagavond opnieuw een harde tik geïncasseerd in de Engelse titelstrijd. Een overwinning op Leicester City was nodig om de komende weken omhoog te mogen blijven kijken, maar in plaats daarvan volgde er een inspiratieloze nederlaag op bezoek bij The Foxes (2-0), die zelf door de zege juist voor even aan kop gaan van Engeland.

Ultee kan door succes contract nu al verlengen bij Fortuna

Fortuna Sittard zocht in november vorig jaar wekenlang naar een nieuwe hoofdtrainer, maar stelde uiteindelijk Sjors Ultee (33) definitief aan als nieuwe eindverantwoordelijke na het ontslag van Kevin Hofland. Door de enorm goede reeks onder de jongste trainer van de Eredivisie kan hij na amper anderhalve maand (!) zijn contact verlengen bij de Eredivisie-club.

Vlap draagt met doelpunt bij aan glansrijke zege Anderlecht

Anderlecht heeft dinsdagavond een absolute crisis afgewend. De ploeg van Vincent Kompany won na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een wedstrijd: mede dankzij een benutte penalty van Michel Vlap (23) werd directe concurrent Charleroi verslagen (3-0).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen