Spoorboekje: belangrijke duels voor Koeman en Van den Brom

21 januari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 20 januari 2021, 23:51

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 21 januari.

Wedstrijden

NEC – Fortuna Sittard (18.45 uur)

NEC en Fortuna Sittard zijn beide op weg aan een opmars. De Nijmegenaren verloren slechts twee van de laatste vijftien wedstrijden in de Eerste Divisie en hielden met een ultraverdedigende tactiek SC Cambuur afgelopen weekend op een doelpuntloze remise. Fortuna Sittard heeft onder Sjors Ultee de jacht ingezet op het linkerrijtje in de Eredivisie. Welke van de twee opmarssen eindigt in de KNVB Beker?

Liverpool – Burnley (21.00 uur)

Door een doelpuntloze periode van ruim driehonderd minuten is Liverpool met drie remises en één nederlaag afgezakt naar de vierde plaats in de Premier League. Na de 0-7 zege bij Crystal Palace is de doelpuntenmachine van Jürgen Klopp opeens drooggevallen. Krijgt de Duitse coach zijn elftal weer aan de praat? Burnley staat weliswaar niet al te hoog, maar incasseert de laatste competitieduels nooit veel tegentreffers...

Genk – Gent (21.00 uur)

John van den Brom heeft de eerste kleine crisis alweer te pakken bij RC Genk. De Nederlandse oefenmeester begon nog zo goed in de Jupiler Pro League, maar de laatste duels gaat het niet geweldig, terwijl koploper Club Brugge rustig blijft winnen. Die formatie is daardoor al uitgelopen naar een gat van zeven punten. Na twee nederlagen moet Van den Brom donderdagavond derhalve weer eens winnen.

Cornellà – FC Barcelona (21.00 uur)

Ronald Koeman greep zondagavond naast de eerste hoofdprijs met FC Barcelona. Athletic Bilbao was na verlenging te sterk voor de Catalanen. Tegen Cornellà wacht de volgende finale, want de zestiende finale in de Copa del Rey moet Koeman zonder de geschorste Lionel Messi winnen om niet ook het zicht op de volgende prijs te houden. Hoewel Barça B in de competitie won van Cornellà is Koeman wel gewaarschuwd: Atlético Madrid werd in de vorige bekerronde eruit gespeeld door deze laagvlieger.

Voetbal op tv

18.45 uur: NEC – Fortuna Sittard, ESPN 2, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.00 uur: Liverpool – Burnley, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: Cornellà – FC Barcelona, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Copa del Rey

21.00 uur: VVV-Venlo – Go Ahead Eagles, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen