Groningen slaat toe en strikt talentvolle verdediger Balker

20 januari 2021, 17:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft woensdag afscheid genomen van Remco Balk, die naar FC Utrecht is gegaan. Daar staat tegenover dat de club zelf ook een slag geslagen heeft op de transfermarkt. Radinio Balker wordt namelijk overgenomen van Almere City FC. De 22-jarige verdediger komt in de zomer over van Almere en tekent voor drie jaar.

Balker debuteerde in 2018 bij Almere City en heeft inmiddels 49 wedstrijden in de Eerste Divisie in de benen. Hij scoorde daarin twee keer. Balker kan uit zijn voeten als centrale verdediger en als rechtsback. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij dat het geluk is om Balker te halen. "Radinio is een sterke centrale verdediger, die wij al ontzettend lang volgen. Hij heeft alle voorwaarden die wij zoeken in een centrale verdediger; hij is snel, fysiek sterk, beschikt over duelkracht en is daarnaast ook goed en rustig aan de bal."

Al langere tijd zat Groningen achter hem aan. Dat het gelukt is om hem vast te leggen, doet hem dan ook deugd. "We hadden ook toen al flinke concurrentie, er was veel interesse voor hem. Lange tijd lag ook de vraagprijs te hoog voor ons. Door een blessure is Radinio de afgelopen maanden wat minder aan spelen toe gekomen en hierdoor ook wat minder in beeld geweest. Dat heeft er mede voor gezorgd dat wij nu wél toe konden slaan door hem voor deze zomer transfervrij vast te leggen. Opnieuw hadden we daarbij stevige concurrentie, maar Radinio gelooft in onze plannen en faciliteiten en ziet FC Groningen als een ideale club om zich verder te ontwikkelen. Radinio heeft mogelijk wat tijd nodig om zich aan te passen aan het niveau van FC Groningen, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij de potentie heeft om zich snel verder te ontwikkelen en van waarde te worden voor FC Groningen."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen