Bruggink: "Om kampioen te worden is PSV nu niet stabiel genoeg"

20 januari 2021, 19:40

De titelstrijd in de Eredivisie is zeker spannend te noemen. Ajax gaat aan de leiding, maar ook Vitesse, PSV, Feyenoord en AZ doen nog volop mee. Arnold Bruggink verwacht niet dat PSV de ploeg zal zijn die met het eremetaal aan de haal zal gaan.

PSV bezet de derde plaats, met vier punten minder dan Ajax. "Stand-technisch staat PSV er heel behoorlijk bij. Alleen mis ik één belangrijk aspect: stabiliteit", vertelt Bruggink aan het Algemeen Dagblad. "Neem die wedstrijd tegen Sparta, waarin een 1-4 voorsprong nog bijna werd weggegeven. Neem het bekerduel met FC Volendam, waarin de ploeg het heel lastig had. En ik zie ze ook niet zomaar winnen van RKC (zaterdag, red.) en FC Emmen (dinsdag), ook al is PSV dat aan zijn stand verplicht. Om kampioen te worden is PSV op dit moment niet stabiel genoeg."

Dat Mario Götze een blessure heeft, doet het elftal volgens Bruggink absoluut geen goed. "Wat je ziet nu Götze ontbreekt, is dat het elftal te wild is. Je mist iemand die sturing geeft, die het spelletje doorziet. Ik noem dat altijd voetbalverstand of gogme. Want pure kwaliteit heeft PSV genoeg." Kwaliteit is er dus, maar stabiliteit blijft volgens Bruggink dus het probleem. "De stabiliteit die PSV niet heeft, heeft Feyenoord bijvoorbeeld wél. Vooral dankzij z'n sterke as. Met Spajic, Senesi en Fer zakt dat elftal, dat een makkelijker te hanteren speelwijze heeft, nooit door de ondergrens. Knap. Ik kijk daarom uit naar de wedstrijd van zondag tegen AZ, een elftal dat in mijn ogen te jeugdig is om kampioen te worden. En wat betreft Vitesse: die ploeg is wel erg afhankelijk van Oussama Tannane en vooral Riechedly Bazoer. Die ploeg zou ik graag over een wedstrijd of acht écht beoordelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen