Recordbrekende Ronaldo schiet Juve naar Super Cup-winst

20 januari 2021, 23:11

Juventus heeft zich woensdagavond gekroond tot winnaar van de Italiaanse Super Cup. Dat deed het door Napoli met 2-0 te verslaan. Een absolute hoofdrol was er voor Cristiano Ronaldo. Hij zette zijn ploeg op voorsprong en kroonde zichzelf daarmee tot de voetballer met de meeste goals ooit. Hij verbrak het oude record van de Tsjech Josef Bican, van wie 759 goals in officiële duels genoteerd staan.

Het record stond sinds 1955, maar werd vanavond kwam vanavond dus in handen van Ronaldo. Hij maakte zijn 760e doelpunt. Daar had hij wel even voor nodig, want lange tijd bleef de brilstand op het scorebord staan. In de eerste helft werd een kopbal van Hirving Lozano nog knap gekeerd door Wojciech Szczesny en ook Ronaldo zelf was al dichtbij met een schot dat net over zeilde.

Na 64 minuten was het wel raak voor de Portugees. Na een hoekschop voor Juventus - waar Matthijs de Ligt na zijn coronabesmetting nog altijd ontbrak - bleef de bal voor het doel van Napoli hangen. Ronaldo zag zijn kans schoon en schoot van dichtbij met een volley de 1-0 binnen. Het zou de de overwinning van Juve inleiden, al had Lorenzo Insigne nog een enorme kans op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kreeg hij de bal vanaf de penaltystip niet tussen de palen. In de absolute slotfase was het Alvaro Morata die in een één op één wel wist te scoren. Er werd ook direct afgefloten, waarna Juventus de troffee omhoog mocht houden.

Toch waren de ogen vooral gericht op Ronaldo, die niet het minste moment uit koos om deze historische goal te maken. Het leverde Juventus namelijk de negende Super Cup uit de clubhistorie op. De ploeg kan daar even van nagenieten, maar zal zich al snel moeten richten op de andere competities waar het nog aan deelneemt. Zondag wacht in de Serie A - waarin De Oude Dame een punt achter Napoli staat, op plek vijf - een thuiswedstrijd tegen Bologna. Drie dagen later speelt het in de kwartfinale van de Coppa Italia tegen SPAL. 

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen