Gisteren gemist: Ajax wint van AZ, record Ronaldo en Real-afgang

21 januari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 20 januari 2021, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 20 januari.

Alles gaat mis voor Emmen: Heerenveen mazzelt naar kwartfinale

Ook in de KNVB Beker is FC Emmen zeer ongelukkig gebleken. De ploeg van Dick Lukkien was woensdag lange tijd minimaal gelijkwaardig aan sc Heerenveen, maar ging wel met 1-2 ten onder na een 1-0 voorsprong. Emmen liet de kansen op de 2-0 liggen en kreeg daarvoor een forse rekening gepresenteerd. Heerenveen gaat door de overwinning naar de kwartfinales van de KNVB Beker.

Feyenoord komt zwakke start te boven en pakt kwartfinale-ticket

Feyenoord heeft met hangen en wurgen de volgende ronde van de KNVB Beker behaald. Een zwakke start en later onoplettendheid bij Feyenoord leverde Heracles via Delano Burgzorg na een half uur spelen de verdiende voorsprong op. In de laatste seconde van de eerste helft kwam Feyenoord middels Luis Sinisterra langszij en zette in de tweede helft met invaller Bryan Linssen een stap in goede richting. De beslissende 3-1 van Lutsharel Geertruida viel pas laat in de wedstrijd, waardoor de late 3-2 van Adrian Szöke geen gevaar meer was.

Bayern en Leipzig zegevieren en grijpen de macht

In het kader van de landstitel hebben Bayern München en RB Leipzig zichzelf woensdag een goede dienst bewezen. De regerend kampioen won op bezoek bij buurman FC Augsburg met 0-1, maar gemakkelijk ging het niet. Leipzig rekende tegelijkertijd af met seizoensverrassing Union Berlin.

Gewijzigd Ajax knikkert AZ na moeizame zege uit beker

Ajax heeft woensdagavond ten koste van AZ de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. In Alkmaar gaf trainer Erik ten Hag liefst acht basiskrachten rust, maar ook de tweede keus van de oefenmeester bleek in staat om de gastheer met 0-1 over de knie te leggen. In een weinig verheffende topper was een doelpunt van Zakaria Labyad voldoende voor de overwinning.

Recordbrekende Ronaldo schiet Juve naar Super Cup-winst

Juventus heeft zich woensdagavond gekroond tot winnaar van de Italiaanse Super Cup. Dat deed het door Napoli met 2-0 te verslaan. Een absolute hoofdrol was er voor Cristiano Ronaldo. Hij zette zijn ploeg op voorsprong en kroonde zichzelf daarmee tot de voetballer met de meeste goals ooit. Hij verbrak het oude record van de Tsjech Josef Bican, van wie 759 goals in officiële duels genoteerd staan.

Vormer en Dost van waarde bij nipte zege Club Brugge

Het Nederlands getinte Club Brugge dendert door in de Jupiler Pro League. Tegen Oostende boekte de ploeg de vierde overwinning op rij (2-1), al ging dat niet gemakkelijk. Bas Dost was met zijn derde treffer in drie wedstrijden weer belangrijk voor zijn nieuwe club, waar ook Ruud Vormer met twee assists een belangrijke rol speelde.

Giga-afgang Real Madrid: bekeruitschakeling bij derdedivisionist

Een blamage van ongekende proporties voor Real Madrid. De grootmacht heeft zich woensdag namelijk compleet laten ringeloren door CD Alcoyano, een club die actief is op het derde niveau in de Spanje. In de derde ronde van de beker won de thuisploeg met tien man op legendarische wijze met 2-1 van de topclub. Het bekertoernooi is daardoor ten einde voor Real Madrid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen