Labyad reageert op ophef: "Het zijn video's van maanden geleden"

21 januari 2021, 00:00

Zakaria Labyad reageerde na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd op de manier van juichen na zijn goal. Hij en ploeggenoot Quincy Promes deden dat met gebaren waarmee zij verwezen naar de ophef die ontstond nadat beelden opdoken waarin de spelers hun haar lieten knippen, ondanks dat kappers door de lockdown gesloten zijn. Labyad liet na de wedstrijd weten dat het om oude beelden ging.

"Het kwam spontaan in me op", vertelde Labyad aan ESPN over het juichen. "Er werd gezegd dat we naar de kapper zijn gegaan - ik, Andre, Quincy - terwijl je duidelijk ziet dat die video's van maanden geleden zijn. Dat het nu wordt gebruikt is zonde. We willen ons focussen op voetbal. We houden ons aan de maatregelen, iedereen van ons", was Labyad duidelijk.

"Je ziet aan mijn kapsel dat het aardig gegroeid is. Ik ga aan mijn vrouw vragen of ze het kan knippen", vervolgde hij lachend, waarna hij nog eens wilde benadrukken zich bewust te zijn van zijn voorbeeldfunctie. "Je ziet dat de kapperszaak op dat moment open was en dat er mensen in zitten. Het was in de periode dat het gewoon mocht. Ik snap alle ophef en wij begrijpen dat we een voorbeeldfunctie hebben. Het zijn gewoon video's van lang geleden, daar moet de wereld zich niks van aantrekken." 

Over de wedstrijd ging het kort, ook omdat het niet de meest aantrekkelijke wedstrijd was. "Het waren moeilijke omstandigheden. Het veld was superglad en er stond enorm veel wind. Bij vlagen hebben we ons spel kunnen spelen, maar met lange ballen en ballen over de grond die hard aankwamen veranderde de bal vaak van richting. Het was gewoon een moeilijke pot, maar gelukkig zijn we door."

Lees ook: Gewijzigd Ajax knikkert AZ na moeizame zege uit beker

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen