Spoorboekje: Willem II, Cambuur en Dortmund jagen op zeges

22 januari 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 22 januari.

Nieuws

Narsingh naar Twente

Volgens diverse media zal Luciano Narsingh vandaag een medische keuring ondergaan bij FC Twente, waar hij vervolgens tot het einde van het seizoen tekent. De buitenspeler wordt gehuurd van Feyenoord.

Wedstrijden

SC Cambuur - Jong PSV (18.45 uur)

Nee, koploper Cambuur steekt niet in de allerbeste vorm. Na een nederlaag tegen FC Volendam (0-1) en een doelpuntloze remise tegen NEC snakt de gedoodverfde promovendus naar een overwinning. Toch zal het daar tegen Jong PSV niet zomaar op rekenen. De Eindhovense beloftenploeg ging in november met minimale cijfers onderuit tegen Cambuur (0-1). Ondanks de lage klassering kende Cambuur een uiterst lastige avond tegen de talenten.

Willem II - PEC Zwolle (20.00 uur)

Bij geen club in de Eredivisie is het verval zo groot als bij Willem II. Afgelopen seizoen plaatsten de Tilburgers zich nog knap voor de play-offs voor Europees voetbal, dit jaar kan het zomaar eens veroordeeld worden tot een play-offticket in strijd tegen degradatie. De nummer zestien van de Eredivisie kan een zege ongelofelijk goed gebruiken. Directe concurrent PEC aast echter ook op een overwinning.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund (20.30 uur)

Zowel Gladbach als Dortmund beleeft een minder florissant seizoen dan het vorige. Gladbach bezet de zevende plaats in de Bundesliga, terwijl Dortmund vierde staat. Afgelopen dinsdag ging Dortmund, voorafgaand aan het seizoen nog getipt als titelkandidaat, onderuit tegen directe concurrent Bayer Leverkusen (2-1). De achterstand van BVB op koploper Bayern München bedraagt inmiddels tien punten. Drie punten op bezoek bij Mönchengladbach lijkt noodzakelijk om het seizoen nog enige kleur te kunnen geven.

Voetbal op tv

18.45 uur: Schakelprogramma Eerste Divisie, ESPN 1, live verslag van alle duels in de KKD

18.45 uur: SC Cambuur - Jong PSV, ESPN 3, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: Willem II - PEC Zwolle, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund, ESPN 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

21.00 uur: Chorley - Wolverhampton Wanderers, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de FA Cup

21.00 uur: Almere City - FC Dordrecht, ESPN 3, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen