AZ verliest Timmer aan Feyenoord

13 juli 2006, 12:07

Henk Timmer keert terug naar Feyenoord. De doelman van AZ, die in het seizoen 2001/2002 al voor de Rotterdamse club uitkwam, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2008 bij de Kuipbewoners. Timmer, die tijdens het WK deel uitmaakte van de selectie van Oranje, vertrekt bij AZ omdat hij in de clinch lag met trainer Louis van Gaal.

Volgens Marcel Brands, technisch directeur van AZ, hebben de Alkmaarders zich soepel opgesteld bij de onderhandelingen. "Na het aantrekken van Joey Didulica heeft Henk bij ons aangegeven om voor een eventueel vertrek open te staan en daaraan hebben we vervolgens meegewerkt, ook gezien de staat van dienst van Henk bij AZ."

Timmer kwam in 2000 van FC Zwolle naar AZ. Na een sterk eerste seizoen in Alkmaar vertrok hij op huurbasis naar Feyenoord, waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won. Het jaar daarna verhuurde AZ hem vervolgens aan Ajax, maar medio 2003 keerde hij als eerste keeper terug bij AZ. Onder de lat bij de Alkmaarse club ontpopte Timmer zich als één van de beste keepers van Nederland. Bij Feyenoord moet Timmer nu de concurrentie aan gaan met Patrick Lodewijks, Maikel Aerts en Sherif Ekramy.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen