Spelers en staf FC Groningen brengen opnieuw loonoffer

21 januari 2021, 11:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft met de spelersgroep en staf een overeenkomst bereikt over een nieuw loonoffer. Om de club door de coronacrisis te helpen, zien zij voor een langere periode af van een deel van hun salaris. In mei bereikten de club en werknemers al een akkoord, deze week is dat verlengd tot 30 juni 2021.

Algemeen directeur Wouter Gudde is er dolblij mee. "Wij hopen de komende maanden weer op veel steun te mogen rekenen van onze achterban en net als eerder dit jaar moet je dan ook kijken wat je zelf kunt doen", aldus Gudde op de website van FC Groningen. "Wij hebben de situatie bij de spelers en staf geschetst en die begrepen dit heel goed. Binnen een half uur was duidelijk dat zij een verlenging van de collectieve solidariteit onderschrijven. Dit tekent de betrokkenheid en daar zijn wij heel blij mee."

FC Groningen is keihard getroffen door de coronacrisis. Afgelopen juni moest de club afscheid nemen van liefst elf medewerkers. Het was voor veel mensen bij FC Groningen een zeer emotionele dag", sprak Gudde destijds. "Als directie en management worden wij echter geacht beslissingen te nemen, die in het belang zijn van de continuïteit van de club. En in crisistijd weegt dit extra zwaar. Op dit moment is het overleven van de huidige crisis prioriteit nummer één, twee en drie voor heel FC Groningen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen