Kappersbond woest na juichactie: "Los van realiteit"

21 januari 2021 – Quincy Promes en Zakaria Labyad hebben woensdagavond kwaad bloed gezet bij de kappersbond. Het duo van Ajax vierde de enige treffer tegen AZ (0-1) alsof hun haren werden bijgewerkt door een kapper. Het was van hen een reactie op de landelijke verontwaardiging dat voetballers met fris geknipte kapsels rondlopen, ondanks het feit dat kappers al sinds midden december hun deuren gesloten moeten houden.

Kappersbond woest na juichactie: "Los van realiteit"

In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert Gonny Eusen verontwaardigd. "We kunnen allemaal goed tegen een grapje, alleen kun je je afvragen of dit nu het moment is om grapjes te maken", aldus Eusen namens de kappersbond. "Die ongetwijfeld goed verdienende voetballers kunnen zich er vermoedelijk niets bij voorstellen dat er op dit moment ondernemers, onder wie veel kappers, zijn die niet eens geld meer hebben om boodschappen te betalen. Maar zo is de situatie wel degelijk voor tienduizenden mensen in de samenleving."

Bekijk hier de video van het bewuste incident

Eusen was verbaasd dat Promes en Labyad hun goal op die manier vierden. "Dat je dan nu zo'n signaal afgeeft na het maken van een doelpunt is geen blijk van enig maatschappelijk besef. Sterker: deze voetballers staan volledig los van de realiteit." Eusen wil het er niet bij laten zitten. "We overwegen nu zeker een gang naar de KNVB of Ajax. Wellicht dat die een signaal af kunnen geven. Ik kan me althans niet voorstellen dat die instanties blij zullen zijn met het asociale gedrag van deze voetballers. Ze maken slechte reclame voor hun sport."

gerelateerd